fbpx Skip to content

In januari vertelde ik over de methodiek `huis van je leven’. Het is een hele simpele, doeltreffende methodiek om structuur te geven aan coachgesprekken. Ik heb mij die methodiek eigen gemaakt omdat ik merkte dat er vanuit ouders ook behoefte was om te praten over hun leven en welke invloed het heeft als het niet lekker gaat met hun kind. Of juist andersom, als het na een aantal topdog trainingen wel een stuk beter gaat met hun kind. Ineens is er dan weer ruimte om naar andere levensgebieden te kijken en deze wellicht ook anders in te richten. De methodiek kan mooi zicht geven op waar te beginnen.

Ook in het werk met de jongeren gebruik ik `huis van je leven’. Zo kan ik het inzetten om jongeren zelf concrete leerdoelen te laten bedenken. Of kan ik visueel maken hoe goed het eigenlijk met ze gaat door hun levensgebieden van voor de topdog training en na topdog training weer te laten geven. Zo kan ik nog wel een aantal voorbeelden noemen hoe ik gebruik maak van `huis van je leven’.

En nu is er een kinderversie en ik ga deze natuurlijk ook direct gebruiken, hoe leuk is dat?! De vrijetijdskamer heeft plaats gemaakt voor de relaxkamer en zo zijn er nog een aantal aanpassing gedaan om de `praatplaat’ nog aantrekkelijker voor kinderen en jongeren te maken.

Ik heb er zin in. Natuurlijk zal ik hier in de toekomst weer een `verhaal uit de praktijk’ over maken om mijn ervaringen weer met jou te delen!

 

 

 

Back To Top