fbpx Skip to content

Waarom wij ervaren dat sporten & honden een perfecte combinatie zijn? We hebben een top 5 van alle voordelen gemaakt.

  1. De hond motiveert in eerste instantie sowieso om te gaan bewegen. Als ik mezelf even als voorbeeld neem… alleen hardlopen is saai, met Yindee samen wordt het ineens leuk.
  2. Je hebt door samen te werken/spelen met de hond niet zo door dat je ondertussen best hard aan je conditie aan het werken bent. Dat zorgt er voor dat sporten ineens geen straf is 😉
  3. Door de aanwezigheid van de hond moet er aan de veiligheid gedacht worden. Sporten gaat heel bewust en niet zo onbesuisd waardoor de kans op blessures minder aanwezig is.
  4. De conditie van de hond moet ook opgebouwd worden dus het is niet gelijk vol gas. Ook heeft hij net als de baas voorkeur in wat hij leuk vindt. Dat maakt dat het voor iedereen haalbaar is en niemand na 2 trainingen al afhaakt.
  5. Endorfine door sporten & oxytocine door de samenwerking met de hond: dubbel feest voor je hersenen!!

Natuurlijk zegt beeld meer dan woorden, zie onze vlog onderaan dit bericht.

Wil jij ook sporten inzetten met je therapiehond / (psychosociaal) Hulphond? Er is nog 1 plek vrij op 24 mei in Alphen aan den Rijn. Na deze cursus heb je genoeg ideeën en handvatten om direct sport elementen in je training / coaching toe te voegen.

Mal info@cohond.nl

Back To Top