De meeste mensen die bij ons een opleiding volgen werken al in de (jeugd)hulpverlening maar niet iedereen heeft als doel om Animal Assisted Therapy te gaan geven.
πππ π¨π©π₯ππ’ππ’π§π
Om AAT toe passen zijn er een aantal criteria waar je aan moet voldoen. Deze zijn opgesteld door de internationale organisatie IAHAIO.
ππππ« π°πππ«π¨π¦ πππ§ πππ§ πππ π¨π©π₯ππ’ππ’π§π π―π¨π₯π ππ§?
Het is een volledige level 3 opleiding wat maakt dat je na de opleiding zelfstandig kan samenwerken met jouw (therapie)hond als team. Dat hoeft natuurlijk niet in de vorm van therapie te zijn. Dat kan ook in de vorm van een SOVA training bijvoorbeeld binnen het onderwijs of als weerbaaheidstraining als ZZP’er.
Dan stoel je je werkwijze op AAT en kom je zeker weten goed voorbereid voor de dag. Je bent dan op de hoogte van het AAS landschap, weet alle (on)mogelijkheden en hebt bovengemiddeld meer kennis van honden en hondengedrag.
Dus met de kennis die wij leerlingen meegeven kan je op een verantwoorde, gestructureerde en diervriendelijke manier mensen begeleiden, samen met jouw hond.
ππππ’π§π’ππ’π π―ππ§ ππ§π’π¦ππ₯ ππ¬π¬π’π¬πππ ππ‘ππ«ππ©π²
– AAT, dierondersteunde therapie met ondersteuning van dieren is een doelgerichte, geplande en gestructureerde therapeutische interventie die wordt aangestuurd en/of uitgevoerd door beroepsbeoefenaars op het gebied van gezondheid, onderwijs en sociale dienstverlening.
– Behandelvoortgang wordt gemeten en vermeld in de dossiers.
– AAT wordt uitgevoerd en/of aangestuurd door een geschoolde beroepsbeoefenaar (met een geldige beroepsvergunning, een universiteitsgraad of equivalent hiervan) met expertise in het aandachtsgebied van zijn professie.
– AAT richt zich op de verbetering van fysiek, cognitief, gedragsmatig en/of sociaal-emotioneel functioneren van de desbetreffende cliΓ«nt.
Animal Assisted Treatment (AATx) is de nieuwe overkoepelende term waar counseling, social work, psychologie ed onder valt
Bron: https://iahaio.org/
In september starten we een nieuwe AATx opleiding: methodisch gericht samenwerken met honden. We leren niet volgens één methodiek te werken maar methodisch gericht in verschillende contexten. ππ½
Methodisch samenwerken met honden β maak impact met je (therapie)hond als Co