fbpx Skip to content

Topdog hondensovatraining is een hulpverleningsmodule waarbij ik samenwerk met mijn psychosociaal hulphond. Als jeugdhulpverlener maak ik gebruik van deze methodiek. Deze methodiek zorgt er voor dat ik jongeren kan bereiken die soms voor de `reguliere’ jeugdhulpverlening of het onderwijs(nog) niet te bereiken zijn. Ik maak `gebruik’van mijn honden om contact te maken. Contact en vertrouwen. Die twee woorden vatten voor mij samen waar ik als werker voor sta. Ik kom (helaas) veel jongeren tegen die geen vertrouwen meer hebben in grote mensen, hulpverleners of instanties.

Na de topdog training staan veel jongeren open voor nieuwe dingen. Soms is dat een andere vorm van hulpverlening waar ze dan wel open voor staan, soms is het school omdat het beter lukt om hun grenzen aan te geven en te communiceren met volwassenen en soms is het een bijbaantje ofzo. En soms word er aan mij gevraagd om de jongeren in dit proces te begeleiden als coach. We hebben ondertussen immers een goede basis gelegd in de vertrouwensband.
En ook van de rol als coach (zonder hond) geniet ik enorm.

Tijdens mijn rol als coach word ik ook zo nu en dan weer eens uit mijn comfortzone gehaald . Vanmorgen was daar een mooi voorbeeld van. Op een perfect plekje aan de Zegerplas in Alphen ligt een super mooi parkje waar jong en oud zich op sportief gebied kunnen uitleven. Zwemmen, beachvolleybal, kracht trainen en….. freerunnen. Onder het mom; je bent nooit te oud om te leren, ik heb vanmorgen samen met mijn deelnemer les gehad om de beginselen van freerunnen onder de knie te krijgen @ Parkourdisciplines. Whoop whoop! Wat cool om op deze manier verbinding te maken met andere jonge ondernemers in Alphen die net als ik de jongeren graag in beweging willen krijgen (en houden…).

 

 

 

Back To Top