fbpx Skip to content

Vorig jaar hebben Margot en haar CoHonden bij Erasmus Universiteit Rotterdam een verbredend college gegeven, als onderdeel van een Honours Programme, voor een groep excellente studenten om kennis te maken met Animal Assisted Therapy.

Komende week zijn zij weer te vinden bij de Erasmus Universiteit Rotterdam! Zij geven daar een workshop tijdens de Student Wellbeing Week.

Waarom honden als onderdeel zijn opgenomen in het studentenwelzijnsprogramma? Therapeutisch samenwerken met honden heeft bewezen positieve effecten op het welzijn van mensen. Interactie met honden kan stress en angstgevoelens verminderen, het gevoel van verbondenheid vergroten en de algehele gemoedstoestand verbeteren.

Dit is vooral waardevol voor studenten, die te maken kunnen hebben met hoge niveaus van stress en druk als gevolg van studie en andere verplichtingen.

De aanwezigheid van honden tijdens de Student Wellbeing Week biedt studenten de kans om te ontspannen, zich te verbinden met dieren en zich beter te voelen, wat bijdraagt aan een positieve studentenervaring en welzijn op de universiteit.

Wij gaan tijdens de workshop therapeutisch samenwerken met honden combineren met sport. Bewegen is natuurlijk ook van groot belang om mentaal fit te blijven.

Hoe tof dat de Universiteit deze belangrijke week organiseert!

 

Back To Top