fbpx Skip to content

Meer zelfvertrouwen, minder conflicten, prettiger voelen in een groep, vaker haar mening durven geven…..alle leerdoelen zijn dubbel en dwars gehaald!!

Als er een deelnemer bij CoHond wordt aangemeld dan is het handig om even kort te horen wat de aanmeldreden is. Deze aanmeldreden zet ik om in doelen. Die doelen zijn nodig om aan het einde van het traject te kunnen `meten’ of de training effect heeft gehad en geeft mooi inzichtelijk hoe de veranderingen van de deelnemer er uit zien. Ik maak daar altijd netjes een verslag van, zo kort en bondig mogelijk. Dat verslag bespreek ik aan het einde van een traject vaak met de deelnemer zelf en degene die de hem of haar bij CoHond heeft aangemeld. Meestal is degene die doorverwijst naar mij een medewerker van een jeugd team, een jeugdinstelling of jeugdbescherming. Daarnaast laat ik aan het einde van een traject alle deelnemers en ouder(s)/verzorger(s) een eindevaluatie invullen. Die bewaar ik om inzichtelijk te maken dat deze vorm van hulpverlening ontzettend effectief is. En natuurlijk is er ook altijd ruimte op het formulier voor feedback op mij als trainer.

Voor mij ligt het eindverslag van een deelneemster waarmee Morris en ik de afgelopen maanden hebben mogen werken. Dit verslag heb ik afgelopen maandag besproken met een medewerkster van het Jeugd en GezinsTeam (JGT) Alphen aan den Rijn West. En wat was het een fijn gesprek! En o, wat ben ik trots op de mooie resultaten! Er is minder ruzie, er wordt meer met elkaar gesproken thuis, de deelneemster voelt zich prettiger in groepen, komt meer voor zichzelf op en durft meer haar eigen mening te geven. Haar concentratie is toegenomen en ze kan wat serieuzer aan het werk op school als dat van haar wordt gevraagd.

Ondertussen zijn er gelukkig steeds meer JGT’s die horen over deze vorm van hulpverlening. Steeds meer gemeenten weten CoHond ondertussen te vinden. Dat is super fijn. Hoe meer jongeren we een stap vooruit kunnen helpen hoe beter. Op naar nog veel meer mooie eindevaluaties!

 

 

Back To Top