fbpx Skip to content

Een paar weken geleden heb ik foto’s gepost van psychosociaal hulphond Moos die mee werkte aan een reclamespot voor de tv zender TLC. Dat spotje wordt binnenkort uitgezonden op TLC om reclame te maken voor de Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao. Moos heeft direct een link met Rosanna Kluivert en dat was voor mij de zoveelste link naar dat mooie eiland. Tijd om daar eens wat mee te doen!

Hoe het avontuur een aantal jaren gelden begon; ik leerde Dafne kennen toen we onze honden aan het uitlaten waren op het strand. We raakten aan de praat en kwamen er achter dat Dafne ook de topdog opleiding aan het volgen was, die ik net had afgerond. Dat was toevallig! Ons contact is altijd gebleven en Dafne heeft in die tussentijd ook een mooie roedel psychosociaal hulphonden waar ze mee werkt. Toen ik vanwege de uitbreiding van mijn roedel op zoek ging naar een nieuwe hond heb ik Dafne gevraagd om mij te helpen. Zij heeft mij in contact gebracht met Nathalja waar Ruzgar op dat moment verbleef. Nathalja is foster en vangt met de stichting `Perla and Friends Dog Rescue’ honden op die gered zijn in het buitenland en plaatsbaar zijn in Nederland. Er zijn natuurlijk een heleboel fosters en organisaties die honden uit het buitenland halen om ze een beter leven te geven in Nederland. Wat ik fijn vind aan Perla and Friends is dat ze ook kijken naar de stabiliteit van de hond. Of het een kans van slagen heeft voor hem om naar Nederland te komen. Want, hoe schrijnend ook, niet elke hond is te redden door hem naar Nederland te halen.

Ruzgar bleek perfect bij mijn roedel te passen en hij kwam ook glansrijk door de gedragstest van Dafne om een topdog te worden. Sindsdien gaat Ruzgar door het leven als Moos en als psychosociaal Hulphond. De topdog trainingen die we samen hebben gedaan zijn allemaal een succes geweest het afgelopen jaar en Moos heeft heel zeel plezier om met mij en de jongeren samen te werken. Om te zorgen voor zoveel mogelijk objectiviteit worden mijn honden elk jaar gekeurd door Mens&hond consultancy. Ik vind het persoonlijk heel prettig dat er mensen van buiten CoHond mee kijken naar onze samenwerking.

Sinds Moos bij mij woont ben ik lid geworden van verschillende facebook sites die zijn opgezet door stichtingen, fosters en organisaties die heel veel werk verzetten op Curaçao om gedumpte en verwaarloosde honden te redden. Echt respect voor hun allemaal! Elke hond die wordt gespot wordt op facebook gepost met de vraag wie die hond kent, of deze is weggelopen of in een voedselprogramma is opgenomen. Als het om een gewonde hond gaat wordt er direct samengewerkt om te kijken wie er tijd heeft om de hond te vangen en naar een dierenarts te brengen. En sommige foto’s die voorbij komen zijn echt niet leuk om te zien, dat kan ik je verzekeren.

Op Curaçao woont ook een vriendin van mij, Chantal. Zij werkt daar op Rancho Harmonia. Daar komen kinderen en jongvolwassenen met een diagnose autisme spectrum stoornis voor begeleiding en therapie met paarden. Toen Chantal nog in Nederland woonde hadden we regelmatig contact over ons werk. Het werken met paarden en honden heeft nu eenmaal op een bepaalde manier best wat raakvlakken en sowieso hebben we een gezamenlijke passie; jongeren helpen door ze in contact te brengen met dieren. En al een aantal keer gaf Chantal het aan dat ze ooit ook wel de topdog opleiding wilde doen….En nu is daar het moment, ik ga Chantal opleiden tot topdog trainer. Op Curaçao!

Voor mij is het naast Chantal opleiden ook een moment om iets terug te doen voor de stichtingen en organisaties die zich zo hard maken voor het dierenwelzijn. Dankzij hun inzet heb ik Moos hier rondlopen. Ik ga sowieso een dag helpen bij de Kluivert Dog Rescue Center. Ik wil wat dingen meenemen die kant op waar stichtingen en organisaties op Curaçao geholpen mee zijn en indien nodig kan ik op de terugweg een hond begeleiden tijdens de reis naar Nederland.

Ook jij kan helpen. Ik wil de handen ineenslaan om zoveel mogelijk spullen mee te nemen waar ze op Curaçao behoefte aan hebben. Ik zoek:

  • Tuigjes
  • Reiskennels
  • Teken/vlooien pillen (of geld om deze op het eiland te kopen en te doneren)
  • Fosters om een hondje in Nederland op te vangen

Oproep te zien via deze link: Oproep; reiskennels gezocht

Ik heb heel veel zin in de reis, in het opleiden van mijn vriendin, het ontdekken van het eiland en de ontmoetingen met mensen die daar mooie dingen doen! Hoe gaaf is het dat ik Curaçao kennis kan laten maken met mijn passie?!!

Klik HIER voor info over Kluivert Dog Rescue Center.
Klik HIER voor meer info over Perla and Friends Dog Rescue.

Foto’s van de shoot voor de TLC reclame:

 

Back To Top