fbpx Skip to content

Het jaar start met (voor veel mensen) een mooie CoHond verrassing. Wij zijn gecontracteerd vanuit de Jeugdwet in regio Twente! En deze maand start daar ook direct een eerste traject. Hoe komen wij met ons hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn eigenlijk in Twente terecht?

We beginnen even bij het begin. Regio Lekstroom was de eerste gemeente die vroeg of wij ons konden laten inkopen met ons zorgaanbod. Dat is nu ongeveer 7 jaar geleden. Dat vergemakkelijkte de financiën rondom de deelnemers. In regio Lekstroom werken wij ook als onderaannemer bij de Rading Jeugd- en Opvoedhulp, dus door ons in te laten kopen konden wij ook voor de Rading makkelijker de financiering rondkrijgen. Super!

Na Lekstroom volgde Amsterdam, Zaanstreek Waterland en DUO (Diemen, Uithoorn & Ouder-Amstel). Wij werken in die gemeenten veel samen met Levvel en jeugdteams, dus ook dat verliep na de zorginkoop een stuk makkelijker.

Daarna is Holland Rijnland erbij gekomen omdat veel Jeugd- en Gezinsprofessionals en trainers, verbonden aan CoHond, in deze regio wonen. Of daar vlakbij. De aanvraag voor onze hulp nam stevig toe in deze regio.

Ondertussen veranderen de regels per gemeente bij jaarlijks. Soms valt er een gemeente af en soms komt er weer een bij. Het is een functie op zich om dit hele inkoop proces bij te houden. Soms past dat wel bij de visie van CoHond en soms niet. Wij kijken heel goed naar ons aanbod, onze resultaten en waar wij het beste tot ons recht komen. Het draait immers om de kinderen, jongeren en hun gezinnen. Dat lijkt niet elke gemeente op voorhand uit te dragen helaas.

Voor 2024 hebben wij nog steeds contracten met Holland Rijnland, Zaanstreek Waterland, DUO en nu dus ook Twente. Daarnaast hebben we met een aantal organisaties onderaannemersovereenkomsten zoals HVO Querido en de Rading. Wij begeleiden een aantal jongeren vanuit de WMO en op basis van PGB.

Onze werkwijze is persoonlijk, op maat en redelijk intensief dus het liefst zo kort mogelijk. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Wij bieden maatwerktrajecten gebaseerd op de Topdog methodiek, systemisch werken, Huis van je Leven©️, cognitieve therapie, oplossingsgericht werken etc. Wij werken met honden én boksen. Lichaamsgericht en ervaringsgericht.

Topdog is een methodiek, gericht op diervriendelijk samenwerken met je hond, waarmee je sociale vaardigheden, weerbaarheid, emotieregulatie en motivatie bij de deelnemers vergroot. In Alphen aan den Rijn geven wij ook de Topdogopleiding. Dat is een, door het AKR geaccrediteerde level 3 opleiding. Tijdens de Topdogopleiding die wij bieden komen we met veel mooie mensen in contact. Zij wonen door het hele land. En zo leerden wij Kim kennen. Zij woont in Twente en wilde daar heel graag aan de slag, ook via zorginkoop trajecten. Wij hebben ook Ilse opgeleid, zij woont tegen Twente aan en staat ook te trappelen om aan de slag te gaan. En een aantal maanden geleden leerden wij tijdens een CoHond opleiding ook Nicole kennen. Zij heeft de Topdogopleiding al een poosje geleden gedaan en werkt hier al mee in het onderwijs. Ook zij gaf aan in haar regio soms jongeren buiten het onderwijs te willen begeleiden, wat niet lukt zonder een contract met de gemeente.

Wij zijn met Kim (Topdog Jip), Ilse (Hulp op Poten) en Nicole (Hond&Balans) in gesprek gegaan. Deze verliepen positief! We zijn er op uitgekomen dat CoHond een contract heeft getekend bij Twente met een toffe samenwerking met deze drie enthousiaste en passievolle dames. Hoe tof is dat?!

Nicole bijt de spits af in Twente. Zij start deze week een nieuw traject in samenwerking met Jeugdbescherming. Go Go Go Nicole!

Lees hier hoe Nicole zichzelf voorstelt!

Back To Top