fbpx Skip to content

Sinds CoHond bestaat zijn mijn honden & ik al bezig om jongeren in beweging te krijgen. Beweging. Wat komt er dan allemaal in beweging door de topdog methodiek? Thuis bijvoorbeeld komt het gezin weer in beweging doordat er patronen doorbroken worden. Op school komen jongeren weer in beweging omdat hun cijfers en motivatie omhoog gaan en jongeren minder worden gepest, weerbaarder zijn. En we krijgen jongeren ook weer letterlijk in beweging door te gaan sporten met ze. In deze blog is een filmpje toegevoegd van de eerste sportles van Jasper, Kiara en mij op praktijkschool de Faam, nu een jaar geleden. Hoogste tijd om een update te geven van de ontwikkelingen die ondertussen achter de schermen plaatsvinden. Komende donderdag hebben Jasper en ik een aantal mensen bereid gevonden om mee te werken aan onze pilot; sporten met psychosociaal hulphonden. Deze pilot is een try-out van ons nieuwe programma. En dat programma gaan we niet alleen (blijven) aanbieden aan jongeren, ook trainers/coaches die graag sport in combinatie met hun psychosociaal Hulphond willen inzetten kunnen bij ons terecht.

Waarom wij ervaren dat sporten & honden een perfecte combinatie zijn? We hebben een top 5 van alle voordelen gemaakt.

  1. De hond motiveert in eerste instantie sowieso om te gaan bewegen. Als ik mezelf even als voorbeeld neem… alleen hardlopen is saai, met Yindee samen wordt het ineens leuk.
  2. Je hebt door samen te werken/spelen met de hond niet zo door dat je ondertussen best hard aan je conditie aan het werken bent. Dat zorgt er voor dat sporten ineens geen straf is 😉
  3. Door de aanwezigheid van de hond moet er aan de veiligheid gedacht worden. Sporten gaat heel bewust en niet zo onbesuisd waardoor de kans op blessures minder aanwezig is.
  4. De conditie van de hond moet ook opgebouwd worden dus het is niet gelijk vol gas. Ook heeft hij net als de baas voorkeur in wat hij leuk vindt. Dat maakt dat het voor iedereen haalbaar is en niemand na 2 trainingen al afhaakt.
  5. Endorfine door sporten & oxytocine door de samenwerking met de hond: dubbel feest voor je hersenen!!

En natuurlijk zegt beeld meer dan mijn woorden. Kijk en geniet van jongeren die met plezier sporten. Wil jij ook sporten inzetten met je psychosociaal Hulphond? Meld je dan via; info@cohond.nl, dan houden we je als eerste op de hoogte!

Back To Top