fbpx Skip to content

De rustige zomerperiode is aangebroken. Waar de meeste mensen met oud en nieuw terugblikken over het afgelopen jaar heb ik zo’n moment meestal rond deze periode. Ik werk veel met schoolgaande jeugd dus mijn programma is afgestemd op een schooljaar in plaats van kalenderjaar. Zo kan ik mooi de rustige zomerperiode gebruiken om terug te kijken op het afgelopen jaar en heb ik tijd om het nieuwe jaar voor te bereiden.

Het afgelopen jaar hebben Jip, Morris en ik weer erg mooie momenten mogen meemaken. We hebben veel jongeren met verschillende problematieken kunnen helpen. Jongeren met een autistisch spectrum,  agressie problemen, weinig zelfvertrouwen, ADHD, een licht verstandelijke beperking (LVB) en psychiatrische problematieken, bij elke uitdaging hebben we een passende training op maat gemaakt. De resultaten zijn super. Jongeren en ouders hebben veel baat bij de training met onze psychosociaal hulphonden. Op mijn beurt haal ik zoveel voldoening uit dit werk. Hier zou ik op zich al elke week een blog over kunnen schrijven…. In plaats daarvan heb ik een top drie gemaakt. De drie mooiste geluksmomenten van het afgelopen jaar.

  1. Op de eerste plaats staat met stip alle momenten dat we de certificaten hebben uitgereikt aan de deelnemers. Dat is namelijk ook het moment waarbij je echt stil staat bij de behaalde resultaten. Dit klinkt misschien wat zakelijk afstandelijk maar  jongeren en ouders die aankloppen voor hulp willen natuurlijk gewoon beter in hun vel zitten als ze klaar zijn bij ons. De eindevaluatie is een mooi moment voor de jongeren om te horen wat er allemaal goed gaat en hoe ze gegroeid zijn. En natuurlijk maken we daar altijd een klein feestje van. Het is leuk om met de jongeren en hun ouders terug te blikken op het traject en samen te genieten van de vooruitgang.
  2. Op de tweede plaats staat absoluut de momenten dat de jongeren samen met hun ouders kwamen trainen. Soms was het om welke reden dan ook handig om ouders te betrekken bij de training. Bijvoorbeeld als er even wat onrust was binnen het gezin met een opgroeiende puber in huis. Die momenten waren puur genieten. Genieten van elkaar, elkaars complimenten en vooral ook weer samen plezier hebben. Super mooi dat wij hier onderdeel van uit mochten maken!
  3. De derde plaats staat voor al de foto’s die ik van de jongeren heb gemaakt waar zo goed te zien is dat ze intens genieten van de training. Deze kan ik omwille van de privacy vaak niet openbaar delen. Ik geef ze wel altijd mee aan het einde van de training. Dan kunnen de deelnemers zelf ook zien hoeveel plezier ze hebben gehad. En niet te vergeten, we kunnen op die foto’s ook allemaal zien hoeveel plezier de honden hebben tijdens hun werk. Ook daar genieten de deelnemers weer van!

Door het plezier dat mijn honden en ik in ons werk hebben voelen de dagen helemaal niet als werkdagen. Dat we maar weer zo’n mooi jaar tegemoet mogen gaan!!

Wat is er mooier dan dat ons werkplezier voortkomt  uit geluksmomenten van andere mensen?!

Back To Top