fbpx Skip to content

Werken met mijn honden heeft zoveel voordelen. Ik ben altijd in beweging, maak van alles mee, maak snel contact met mensen die mijn honden ook leuk vinden, ik leer ontzettend veel van de honden over mezelf en we mogen mensen helpen die door andere hulpverleners niet geholpen willen worden. Bijvoorbeeld omdat ze al genoeg hulpverleners hebben gehad wat in hun ogen niet genoeg heeft geholpen. Afgelopen week hebben Jip en ik kennis gemaakt met een jongen van 10 jaar. Al tijden waren ze op zoek naar de juiste hulp voor hem…..

Tal van trainingen en hulpverlening heeft deze jongen al gehad. Toch mist er nog net een klein stukje, het laatste stukje wat zijn ouders hem zo gunnen. Wat meer zelfvertrouwen, wat minder faalangst en op een andere manier omgaan met bepaalde sociale interacties. Het Centrum Jeugd en Gezin belde mij of ik iets kon betekenen hier in. Terwijl ik aan de telefoon zat en het verhaal hoorde werd ik heel enthousiast. Zo ver ik kon beoordelen paste deze jongen perfect bij onze training en zag ik hem al helemaal bij Jip passen.

De matching met de hond is heel belangrijk. Het is in de loop van de training de bedoeling dat de deelnemer en de hond gaan samenwerken. Door een goede match te maken vinden de deelnemer en hond elkaar vanaf het eerste moment al leuk. Dit maakt dat ze graag terug komen naar de training en elkaar beter willen leren kennen waardoor de samenwerking soepel zal verlopen.

Mijn gevoel klopte. Al tijdens het gesprek begreep ik van moeder dat de jongen op mijn site Jip al had aangewezen als leukste hond. Wat een fijne start! De matching verliep dan ook perfect. Jip kwam kwispelend binnen, liep moeder en de hulpverlener direct voorbij en ging bij de jongen zitten. Direct nam Jip de spanning van het jongetje weg door als een clown op de grond te gaan liggen rollen. Je had zijn gezicht moeten zien. Wat een ontspanning en plezier. Nu al!

Dit positieve effect ging ook aan moeder en de hulpverlener niet onopgemerkt voorbij. Ze zagen met eigen ogen gebeuren wat ik elke keer weer opnieuw zie; de magie tussen mens en dier.

Back To Top