fbpx Skip to content

Het afgelopen weekend stond voor mij helemaal in het teken van netwerken. Tijdens een tweedaagse training werd ik samen met alle andere mensen uit de zaal een aantal maal uit mijn comfortzone gehaald. En niet alleen omdat er zogenoemde `energizers’ in het programma verwerkt waren (zoals het staan dansen op de stoelen, echt serieus) maar ook omdat we elke pauze uitgedaagd werden om minimaal 3 nieuwe mensen te leren kennen op zakelijk gebied. Zoals jullie weten is het samenwerken met mijn honden, jongeren, hun ouders, leerkrachten en andere hulpbronnen mijn passie. En echt verlegen ben ik ook niet dus dat netwerken kwam al snel goed. Kaartjes zijn uitgewisseld en met meerdere mensen heb ik staan brainstormen wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen in de nabije toekomst. Heel leuk om te doen en ook erg nuttig om je te blijven realiseren;

Het is de kracht van het samenwerken!

Samenwerken is sowieso wel een terugkerend thema in mijn werk. In dit werkveld is de samenwerking met teamleden heel belangrijk. Kinderen, pubers en jongeren zoeken nou eenmaal de grens op en dan is het super fijn als je als teamleden allemaal op één lijn zit.  In de loop der jaren heb ik ook steeds meer leren samenwerken met de jongeren. Daar waar ik mijn eerst werkjaren (ondertussen 15 jaar geleden) misschien teveel oplegde wat ik als werker goed voor ze vond kan ik nu veel meer aansluiten bij hun eigen behoeften. Toen dat kwartje was gevallen was ben ik gaan samenwerken met mijn honden. Met CoHond ben ik een fantastische samenwerking aangegaan met Lijn5. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars `diensten’. Daarna heb ik de samenwerking gezocht met andere topdog trainers en nu is het tijd voor de volgende stap. De samenwerking met met andere disciplines.

Hoe mooi is het om de krachten te bundelen en kennis te delen?!

DE tip om als hulpverlener (trainer, coach, begeleider of wat je functie ook is) kinderen, pubers, jongeren en hun gezin echt goed verder te helpen in hun leven is wat mij betreft dan ook; samenwerken.

Hoe frustrerend is het voor jongeren als ze het gevoel hebben dat iedereen langs elkaar heen werkt of dat ze steeds worden doorverwezen naar een andere instantie? Dan heb ik het nog niet eens over de wisselingen in teams en aan hoeveel hulpverleners sommige jongeren steeds opnieuw weer hun verhaal `moeten’ vertellen……

Met elkaar sta je sterk, weet je meer en kun je dus ook meer bereiken.

Met deze gedachten in het achterhoofd heb ik de laatste maanden achter de schermen hard gewerkt aan een mooie nieuwe samenwerking. Met `Lerende Jeugd’ bundelen we de krachten en bieden preventief hulp binnen het onderwijs om te voorkomen dat jongeren voortijdig schoolverlaters worden.

`Lerende Jeugd’ biedt zorg op maat dus gaan we samen met  de jongeren, hun ouders en/of de leerkrachten kijken waar het mis gaat en wat er nodig is om het probleem te verhelpen. Sandra doet haar coaching sessies samen met haar paard(en) waarmee jongeren, ouders en/of leerkrachten tot hele mooie inzichten kunnen komen. Met die inzichten kan ik weer verder. Samen met mijn honden gaan we aan de gang om bepaalde patronen in gedragingen te veranderen. En om ons aanbod totaal compleet te maken heeft Anni haar methodes om het leren op school makkelijker te maken.

Wij verheugen ons op alle mooie samenwerkingen die ons te wachten staan!

Samenwerken

Back To Top