fbpx Skip to content

Angst voor honden is heel lastig. Je komt immers de hele dag en overal honden tegen! Als de angst steeds groter wordt, dan wordt je wereldje helaas steeds kleiner. Eerst wil je niet meer naar plekken waar honden loslopen, vervolgens niet meer naar omgevingen waar honden kúnnen zijn en tot slot ga je niet meer (lekker) op visite bij vrienden of collega’s die zelf een hond hebben.

Als je werkt met mensen en honden dan is goed om te weten hoe (Honden)angst werkt en wat je zelf kan doen tijdens je trajecten om de angst van je deelnemer te verminderen. Vaak denken we aan kinderen als het om HondenAngst gaat, maar niks is minder waar. Er zijn genoeg volwassenen die honden heel spannend vinden.

Gelukkig is er veel wat je kunt doen om je angst te verminderen. In het geval van HondenAngst lukt het om comfortabeler te worden in de aanwezigheid van honden. In ons e-book zullen we dieper ingaan op wat angst is, waar het vandaan kan komen, en de verschillende manieren waarop je kunt werken aan het overwinnen van angst. We geven informatie over wat angst is, hoe angst werkt, wat helpend is bij angst en welke manieren en zijn om mensen met angst te begeleiden.

Of je nu te maken hebt met een kleine angst voor honden of een diepgewortelde fobie, dit e-book zal je voorzien van waardevolle informatie en praktische tips over (Honden)Angst. Als je op de foto klikt hieronder kan je ons e-book (gratis) downloaden. 

 

Wil je onze aanpak leren? Tijdens onze hybride cursus Voorbij HondenAngst geven we handvatten hoe je jouw begeleiding kan vormgeven. Dit doen we online en tijdens de livedag die bij de cursus hoort.

Back To Top