fbpx Skip to content

Ik ben Timm , 33 jaar oud en autistisch.

Bij ons thuis waren altijd huisdieren en vanaf mijn eerste jaar hadden we altijd een hond. Vanaf het eerste jaar dat ik op mij zelf ging wonen ging ik veel wandelen met onze hond, ook bleef ze wel eens bij mij logeren. Ik miste steeds meer het gezelschap en de liefde van een hond.

Toen ik twee jaar op mijzelf woonde ging ik een traject bij CoHond in. Ik had geen verwachtingen, ervaring met honden had ik al dus ik was benieuwd. In dat jaar leerde ik goed naar de hond te kijken zodat ik zag hoe hij op mij reageerde.

We besloten op zoek te gaan naar een hond.

Alle voors en tegens waren overdacht, mijn ouders als backup. De eerste twee honden gingen helaas niet door, daarna kwamen we via Patricia terecht bij een Nederlandse stichting die buitenlandse honden herplaatst.

Helaas stuitte ik daar op heel veel weerstand omdat in autistisch ben. Ondanks het feit dat mijn ouders mijn volledige achtervang zullen zijn, ook als het niet goed zou gaan. Wat er niet in kan bij mensen is dat vooral voor mensen met een beperking  in een hond een vriend zonder oordeel en vol liefde vinden, zo ook tussen Ubbe en mij het geval is. Bovendien is hij degene waarvoor ik de deur uit moet en moet zorgen.

Patricia is enorm fijn voor mij in de bres gesprongen toen mijn moeder haar belde en vertelde dat ik geen hond zou krijgen omdat ik autistisch ben.

Na veel gesprekken werd besloten dat ik toch Pavel (die we Ubbe hebben genoemd) toch zou krijgen, onder voorwaarden dat ik de eerste weken bij mijn ouders zou zijn. We hebben beloofd dat te doen zodat ik toch mijn puppy zou krijgen.

De aankomst werd nog tweemaal uitgesteld maar toen kon ik Ubbe ophalen op The Hage airport. Het was een dag dat het hard stormde.  Patricia kwam ook  ter ondersteuning. Het was geweldig, ik heb hem gekregen, opgepakt en volgens mijn moeder legde hij zijn hoofd op mijn schouder en slaakte een zucht. Alsof hij thuis was, zo lief.

Het klikte zo goed! Ik bleef de eerste nachten bij hem slapen om elkaar goed te leren kennen en om rust voor Ubbe te verzorgen. We spelen veel samen, knuffelen en vinden veel warmte bij elkaar. Hij eet goed en groeit zoals het hoort. Natuurlijk gaat er wel eens wat kapot maar dat hoort er nou eenmaal bij.

De hond van mijn ouders is 4 jaar oud en is een teef, Ayla, die heel geduldig is met Ubbe en ook heel goed voor hem zorgt.

We zijn 4 weken nadat hij bij mij kwam gaan kamperen, mijn ouders waren daar ook. Heerlijk in de bossen wandelen en spelen met anderen honden was heerlijk. Hij sliep samen met mij in mijn tent en dat ging erg goed.

Na de vakantie begon de puppy training. Ubbe is heel leergierig en vind het erg fijn om nieuwe dingen te onderzoeken en uit te proberen. Je kan merken dat hij samen met zijn moeder en broertjes en zusjes in het asiel heeft gezeten, hij heeft een goede opvoeding gehad voor hij bij mij kwam en was al gesocialiseerd met mensen. Het gaat erg goed op de training, hij socialiseert goed en is heel lief en leergierig. Natuurlijk is hij ook heel levendig en ondeugend, dit hoort er nu eenmaal bij als je een pup opvoed.

Nu zijn we alweer een paar weken met puppy 2 bezig en is Ubbe een puber die de ene keer heel goed luistert en de andere keer echt niet, kan hij zich niet concentreren en wil alleen maar spelen met zijn vriendjes. Het naast lopen, loslopen en spelen gaan erg goed .

We zijn gek op elkaar, wandelen graag en beleven veel fijne dingen samen.

Ook minder leuke dingen zijn er gebeurd; toen hij nog heel jong was heeft hij paardenpoep gegeten met ontwormmiddel en was hij heel erg ziek. Hij is opgenomen in de kliniek en mocht aan het einde van de dag gelukkig weer naar huis.  Een sok heeft hij opgegeten en dat liep gelukkig ook goed af.

Samen gaan we overal op af Bos, Strand we wandelen in veel losloop gebieden. We genieten van elkaar en hopen dit nog veel te doen.

Met behulp van mijn ouders en Patricia heb ik een fijn maatje gevonden, ik ben hun ook heel dankbaar voor hun hulp.

 

Back To Top