fbpx Skip to content

Wat mij de laatste tijd opvalt is dat als ik bekenden tegen kom, bijvoorbeeld in het dorp of bij de hockey, er vaak wordt gezegd; het gaat wel goed met je hè, ik zie zoveel leuke dingen voorbij komen!! In het begin moest ik dan even nadenken… leuke dingen.. in mijn beleving doe ik die net zoveel leuke dingen als alle andere mensen. Maar al snel had ik door dat als mensen dat zeggen, het dan vaak over werk gaat. Ik post natuurlijk veel op social media vanuit CoHond over wat voor moois we bereiken met onze psychosociaal hulphonden. En dat wordt gezien. Vet leuk natuurlijk, ik ben ook echt wel trots! Maar nog trotser ben ik als moeder. Zij verrijken mijn wereld elke dag weer. En nu kan ik met recht zeggen dat ik steeds beter balans weet te vinden als (hard) werkende moeder.

Voor dat ik moeder werd had ik niet perse de ambitie om ver te reizen of om carrière te maken. Wel wist ik dat ik graag jong moeder wilde worden als het even kon. Mijn oudste zoon werd geboren toen ik 24 jaar was en anderhalf jaar later volgde mijn meisje. Na dat de jongste jongen was geboren in 2009 heb ik zelf een poosje last gehad van veel onrust. Naast dat ik drie kleine kinderen had wilde ik: sporten, vrienden zien, werken, stappen (was immers nog jong 😉 ), relatie leuk houden, gingen we `even’ verhuizen tussendoor en dan had ik eigenlijk nog de nasleep van een niet zo gezonde werksfeer van vlak voor mijn zwangerschappen weggestopt. En maar doorgaan. En het liefst alles met 300%. Dat kon natuurlijk nooit goed gaan…. De periode die volgde was pittig. De korte versie is dat ik ging scheiden en verhuizen en door het welbekende dal ben gegaan. Achteraf was het een goed moment om het roer om te gooien. Werk was niet alleen werk maar ook afleiding, houvast en goed voor mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen. En zeker doordat ik met honden werk moest ik door, de deur uit en ondernemen, ook op de dagen dat de kinderen niet hier zijn.

Ik weiger mezelf `co-ouder’ te noemen. Ik ben altijd op de eerste plaats moeder, ook als ze bij hun vader zijn. Ook daar heb ik opnieuw balans in moeten vinden om niet weer in mijn eigen valkuil te trappen. Tijd voor de kids (x3), werken, tijd voor mezelf, sporten, opleiding geven, workshops, afspreken met vrienden, honden verzorgen en trainen, tijd om te daten en vooral ook…..tijd voor niks doen. Juist… mijn valkuil komt op de laatste plaats. Ik kan wat lastig niks doen. Als mijn lijf niet bezig is dan is mijn hoofd dat wel. Dus soms kies ik er voor om de honden naar het dierenhotel te brengen (5*, zij wel…) en even uit mijn vaste patroon te komen. Niks doen of in elk geval niks plannen. Of om echt dingen te doen die mij intens gelukkig maken. Zoals op reis met een van mijn kinderen. Saampjes een stukje van de wereld ontdekken. Geen social media, laptop thuis, telefoon uit.

Hoe grappig kan het leven lopen. Als niet ambitieuze, geen reislustige jonge moeder heb ik nu een mooi, groeiend bedrijf en wil ik graag mijn kids heel veel meegeven van de wereld door (stukjes) te reizen. We zijn daar 2 jaar geleden mee begonnen toen mijn oudste naar de middelbare school ging. Een tripje naar (de groene kant van) Mallorca. Autootje gehuurd en mooie plekjes opzoeken. Vorige week ben ik met mijn meisje naar (de rustige kant van) Kreta geweest. We hebben gewandeld, gezwommen, gewinkeld en….. niks gedaan.  We hebben intens genoten. Van het weer, de mensen, de omgeving en van elkaar.

Zelf vind ik het dan ook heerlijk om even stil te staan bij mezelf en de weg die ik de afgelopen jaren heb afgelegd. Hoe moeilijk het soms ook was/is, deze hele periode had ik voor geen goud willen missen. Het heeft me gesterkt en rijker gemaakt. Aan ervaringen en mooie herinneringen. En niet alleen voor mezelf, ook voor mijn kids. Of misschien wel… voor mijn kids en dus ook voor mij.

En nu de roedel thuis weer compleet is vind ik het ook heerlijk weer thuis te zijn. Er komt een drukke maar ontzettend leuke periode aan met allerlei nieuwe ontwikkelingen. Er gaan 3 nieuwe trainers aan het werk via CoHond, er komt een eigen praktijkruimte, we zijn een landelijke informatie markt aan het organiseren over het samenwerken met je hond en er staan nog wat gastlessen binnen het onderwijs op het programma.

En natuurlijk zijn alle ontwikkelingen te volgen op de social media kanalen van CoHond. Dat dan weer wel.

 

 

 

Back To Top