fbpx Skip to content

Wat hebben we genoten tijdens ons jubileumfeest! Onder alle aanwezigen waren collega’s, bekenden uit het AAI werkveld, familie & vrienden maar ook mooie mensen die we voor het eerst hebben mogen ontmoeten. Hoe bijzonder is het dat we het allemaal hebben ervaren als `ons’ feest?! En wat was de sfeer fijn, zie zelf maar op de foto’s.

Credit voor de foto’s gaan naar Quincy. Super knap om zulke foto’s te maken binnen in het donker!

In de middag heeft Mandy van Laar een workshop gegeven over de verschillen in karakter bij honden en welke dan wel of niet geschikt is om mee samen te werken. Dit demonstreerde ze met haar eigen honden. Drie totaal verschillende karakters. Super mooi om te zien wat maakt dat de ene hond uit zichzelf contact maakt met mensen omdat de hond daar zelf voor kiest, hier enorm veel plezier uithaalt maar ook zijn grenzen bewaakt, terwijl de ander contact maakt omdat dit nodig is om `overeind te blijven’. Precies dit gaat in de praktijk vaak mis met honden die `gewoon’ meegenomen worden naar werk. Een hond die graag geaaid wordt vindt het niet perse per definitie alleen maar leuk om geaaid te worden. Er zit veel verschil in de manier van contact maken en eigen ruimte nemen.

Na de workshop heeft Margot Swart de aanwezigen meegenomen in een reis door de tijd aan de hand van foto’s die gemaakt zijn de afgelopen tien jaar. Vanaf het moment dat zij een eerste succeservaring meemaakte was ze verkocht aan de combinatie van honden en jongeren. Ze merkte al snel dat een hond verder kon gaan waar de behandeling van mensen stopte.

Ook hebben Mandy en haar hond een stukje voorgedaan van `Do as I do’. Een hele leuke en speelse manier van samenwerken. Wat fantastisch om te zien hoeveel plezier dat geeft!

Jasper Kost heeft een uitleg gegeven over boksen met een doel, de methodiek die hij heeft ontwikkeld in de (jeugd)hulpverlening en psychiatrie. Iris en Patricia hebben een klein stukje laten zien, en verteld over onze nieuwe online cursus Voorbij HondenAngst. Deze is ontwikkeld voor mensen die al samenwerken met hun hond en weten dat hun hond geschikt is om hierbij te assisteren. Het unieke van deze cursus is de combinatie van een heel duidelijk stappenplan en de inzet van EFT, Emotional Freedom Technique. In de cursus legt Wouthiera (specialist op het gebied van angst en trauma) ook duidelijk uit wat angst is en hoe het werkt in je lichaam. Kortom een top samenwerking van verschillende experts!

Aan het einde van de middag is er geproost. Op CoHond, op het behalen van het HKZ certificaat, de samenwerkingen die in de loop der jaren zijn ontstaan, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe zorginkoop, alle jongeren en hun gezinnen die we een stapje verder hebben mogen helpen, op iedereen die ons steunt.

Samen groeien we verder

 

Back To Top