fbpx Skip to content

De start van het nieuwe schooljaar is ook weer de start voor Morris, Yindee en Moos en mij na onze zomervakantie. Drie weken zomervakantie met mijn kids…..zonder de honden.

Hoewel het mij heerlijk lijkt om met de honden op vakantie te gaan kies ik er bewust voor om ze `thuis’ te laten. Voor veel `hondenmensen’ die ik ken is het onmogelijk om zonder hond op vakantie te gaan of vinden opvang  bijvoorbeeld toch een beetje`zielig’. Nou, ik geloof niet dat mijn honden bij de opvang iets te kort komen of niet een poosje zonder mij kunnen.

Morris was logeren bij mijn zus en zijn neefje Wax (mix hond uit Bulgarije). Yindee & Moos hebben gelogeerd in een 5**dierenhotel. Daar leven de honden in roedeltjes die samengesteld zijn naar type honden. Zo heb je een groepje oudjes, een groepje honden met iets meer energie en een groepje met wat rustigere volwassen honden. Als ik daar aan kom rijden sleuren Moos en Yindee mij mee het terrein op en als ze weg lopen met de verzorgster mee dan kijken ze niet een op of om (*slik*).Verder werkt het daar net als op een echte kindercrèche. Als je wil kan je meekijken via een camera en je mag altijd bellen hoe het gaat. Als er echt iets bijzonders is nemen ze contact met jou op.

Mijn ervaring is dat ze altijd heel relaxed weer thuis komen na het logeren. Wel wat vermoeider maar verder zijn ze altijd heel zen.

Dat hun vakantie net zo duur is als mijn weken met de kids op een camping neem ik elke ochtend dat ik uit kan slapen voor lief. Zo ook op de momenten dat het buiten rond de 35 graden is en de honden nergens mee naar binnen mogen waar het koel is en waar ik heen zou willen met de kids (bv de grotten oid). Deze weken in de zomer heb ik geen haast en hoef ik niet op tijd thuis te zijn om de honden uit te laten. Deze weken staan in het teken van onthaasten, leuke dingen doen met de kids en vrienden waar mee we kamperen.

Dit jaar stonden we in de Ardennen op een uiterst `hond vriendelijke’ camping. Aan een riviertje, lekker in het bos. We hebben veel honden gezien en elke keer ging onze gedachte automatisch naar Morris, Yindee  & Moos. Elke keer noemden we de voordelen op van onze vakantie zonder honden(ter geruststelling van mijn schuldgevoel 😉 ) .

Maar man, wat hebben we ze gemist!!

 

 

Back To Top