fbpx Skip to content

Een jaarwisseling vraagt bij mij altijd om een (korte) terugblik over het oude jaar en vooruit kijken naar het nieuwe. En daar neem ik jou graag in mee. Want wat staan er leuke dingen te gebeuren komend jaar!!

Afgelopen jaar heeft CoHond een mooie groei doorgemaakt. Renate is bij het team gekomen om achter de schermen te zorgen dat alle administratie op orde is en de trainers goed hun werk kunnen doen. Er zijn een aantal zeer goede en ervaren (Topdog) trainers bijgekomen en prettige samenwerkingen ontstaan. Naast Jasper geven nu ook Miranda, Hanneke, Nancy & Charlotte trainingen aan jongeren die aangemeld zijn bij CoHond. Als we een andere ingang (zonder hond) nodig hebben werken we o.a. samen met supercoach Wouthiera.

De bestaande jeugdwet contracten vanuit Amsterdam – Amstelland & Lekstroom zijn verlengd en we zijn nieuw ingekocht bij Holland Rijnland. Door de samenwerkingen met verschillende trainers hebben we gemiddeld genomen een hele korte wachttijd voor nieuwe deelnemers.

Er is afgelopen jaar ook door studenten hard gewerkt. Lacerna heeft een super mooi filmpje afgeleverd als eindproduct van haar stage periode. Noor heeft een super scriptie gemaakt o.a. met interviews van (oud)deelnemers en er is na de zomer weer een nieuwe stageperiode gestart. Op dit moment loopt Bonny stage gericht op de bedrijfsvoering. En ook in 2020 komt er een nieuwe dame vanuit CoHond haar scriptie maken. Maar daarover later meer…..

Met zo’n mooi team kan er ook goed gewerkt worden aan professionalisering. Naast Topdog trainer hebben de meeste mensen uit het team nog een `gewone’ baan en alle verschillende ervaringen bij elkaar maakt dat we goed met elkaar kunnen sparren en flink de diepte in kunnen. Afgelopen jaar hebben we voor het eerst een CoHond team dag gehad en deze was zeker voor herhaling vatbaar. In januari staat er weer een eerste verdieping dag op het programma.

Afgelopen 12 oktober hebben Simone en ik voor het eerst een landelijke, interactieve informatiemarkt georganiseerd over het samenwerken met honden in de (jeugd)hulpverlening, het onderwijs, de zorg en persoonlijke ontwikkeling. Deze dag is bezocht door ruim 80 mensen en zat boordevol workshops van zeer ervaren coaches en trainers. Er waren 3 gastsprekers: Gigi, Gerja en niemand minder dan Dr. prof. Marie José Enders-Slegers. Wat een succes en voor herhaling vatbaar!

Als klap op de vuurpijl ben ik afgelopen zomer verhuisd en heeft CoHond er nu in Alphen aan den Rijn een praktijkruimte bij.

Al met al hebben we naast alle nieuwe samenwerkingen ook achter de schermen hard moeten werken om alle nieuwe dingen in goede banen te leiden en de juiste koers te blijven varen. En dat is gelukt!

Zoals jullie zien is de site van CoHond vernieuwd. We hebben veel brainstorm sessies gehad met elkaar om goed en duidelijk neer te kunnen zetten waar wij voor (blijven) staan.

CoHond richt zich op verschillende gebieden die we hebben onderverdeeld om het overzichtelijk te houden:

  1.  Samen sporten met je hond
  2.  Begeleiding hond & gedrag
  3.  Topdog & training

Op 18 januari staat de eerste cursus dag `samen sporten met je hond’ op het programma. Tijdens deze cursus krijg je tips en tools om samen met je hond lekker en verantwoord te bewegen. Er kijkt een personal trainer mee en je krijgt een werkboek vol ideeën om thuis aan de slag te kunnen. Je kan je niet meer aanmelden voor deze dag maar gezien de snelheid waarmee het was uitverkocht zal er snel een nieuwe datum volgen. Hou social media vooral goed in de gaten.

Begeleiding hond & gedrag heeft een dubbele betekenis. Je kan hem lezen als hond en gedrag of als honden gedrag. We begeleiden beiden :-). Je eigen gedrag staat namelijk niet los van het gedrag van je hond…. en andersom. Steeds vaker krijgen we aanvragen om kinderen en gezinnen te helpen met de opvoeding van hun eigen hond. Jasper en ik hebben bijna de Topdog master opleiding afgerond en helpen je graag bij vragen over je gezinshond of hond met een missie.

Topdog & training blijft zoals hij nu is. We bieden de Topdog honden sova training individueel aan jongeren en (jong)volwassenen en nemen zoveel mogelijk het systeem/gezin daar in mee. Als er vandaaruit vragen ontstaan om onze hulp te continueren bekijken we altijd op maat wat de mogelijkheden zijn.

Tot slot hebben we een nieuwe webshop. Er staat een `welkomstbordje’ in die we afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Dit bordje is bedoeld om visite welkom te heten met wat tips hoe ze je kunnen helpen om ondertussen de hond gerust te stellen als ze je huis binnen komen. Want je kan heel hard trainen met je (soms wat angstige of onzekere) hond maar je kan ook de visite laten meehelpen!

Kortom, wij kijken terug op een fantastisch jaar. We hebben veel jongeren kunnen bereiken en mooie doelen met ze behaald. We gaan er ook komend jaar voor om zoveel mogelijk gezinnen een stapje vooruit te helpen zetten.

 

 

 

 

Back To Top