fbpx Skip to content

Met jongeren die in de knel zitten in gesprek komen, op de manier die op dat moment bij hun past, met als doel dat ze weer lekker in hun vel zitten. Daar ligt mijn passie. De training die ik geef met mijn honden is mijn manier om met jongeren in contact te komen. Soms kom ik door het contact dat ik heb met de jongeren ook met de ouder(s) of verzorger(s) in gesprek en geven zij aan ook hun behoefte te hebben om hun verhaal kwijt te kunnen. Als hun kind niet lekker in zijn vel zit heeft dat (natuurlijk) invloed op het hele gezin. Als het beter gaat met hun kind komt er ook weer ruimte om over zichzelf te praten en stil te staan bij hoe hun eigen leven er uit ziet. Daar heb ik nu de oplossing voor!

Als trainer/coach van jongeren en hun gezinnen ben ik altijd op zoek naar verdieping in mijn werk. En dan niet alleen verdieping in de zin van inhoudelijk kennis opdoen over mijn `doelgroep’ maar vooral ook verdieping in wie ik zelf ben als trainer/coach en hoe sluit ik het beste aan bij de jongeren en hun ouder(s)/verzorger(s) die tegenover mij zitten. Dat is natuurlijk ook de reden dat ik met mijn honden ben gaan werken. Weinig praten, veel doen. Dat past bij mij. Dan hou je de aandacht van de jongeren vast, houden ze plezier om bij mij te komen en is het resultaat ook positief. En dan….. Als de jongeren weer lekker in hun vel zitten krijgen de ouder(s)/verzorger(s) letterlijk weer tijd en ruimte om naar hun eigen leven te kijken. En op dat moment is er soms behoefte om dat even samen met iemand te doen die `buiten’ het gezin staat. Hoe mooi is het om ook aan die behoefte gehoor te kunnen geven? Vanaf nu kan dat dan ook!

Sinds vandaag ben ik een mooie methode rijker om op hele laagdrempelige, gestructureerde en ontspannen manier zicht te geven op je eigen leven. Door middel van Het huis van je Leven© worden verbanden en problemen zichtbaar en ontdek je zelf ook waar de oplossingen liggen. Dat gebeurt doordat de werkelijkheid wordt gevisualiseerd in de kamers van Het huis van je Leven©.

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”

 

Het gesprek wordt gevoerd via een metafoor. De `praatplaat’ gebruiken maakt dat het makkelijk is om vanuit meerdere gezichtspunten over het leven te praten. De Huis van je Leven© Methode is gebaseerd op elementen uit de positieve psychologie. Positieve psychologie richt zich op het versterken van de mogelijkheden van de mens om een plezierig, zinvol en betrokken leven te leiden en heeft als uitgangspunt het vergroten van mentale veerkracht.

Ook deze positieve en oplossingsgerichte manier van coachen past helemaal bij mij. Ik kijk er erg naar uit om hiermee aan de slag te gaan! Mail voor meer informatie: info@cohond.nl

Voor meer informatie: http://www.huisvanjeleven.nl

foto-hvjl-gebruikers

Back To Top