fbpx Skip to content

Nederland is in de ban van een heuse hittegolf. Terwijl de een geniet van de hoge temperaturen is de ander is met dit weer niet vooruit te branden. Wij mensen kunnen over het algemeen prima nadenken over wat we kunnen doen om koel te blijven en hoe we oververhitting kunnen voorkomen. We zetten een zwembadje in de tuin of gaan lekker naar het strand. Degene die gewoon moeten werken hebben vaak airco of een ventilator. Wij mensen zijn  ook verantwoordelijk voor onze huisdieren. Als het goed denken wij ook na voor onze honden, katten, knaagdieren en alle andere huisdieren, over hoe zij deze warme periode kunnen doorkomen. En als we niet precies weten hoe we de dieren het beste kunnen helpen zoeken we dat op. Met alle wetenschap van nu, praktische tips en (social) media waar je alle informatie op kan vinden die nodig is, snap ik niet dat het toch ook dit jaar weer een aantal keer flink is mis gegaan. Als het goed is weet iedereen onderhand wel dat het met dit weer onverantwoord is om je hond in de auto achter te laten. Ook niet voor heel even….. en ook niet als je ondertussen de Efteling gaat bezoeken (serieus, hoe kom je er op?!).

Ook ik moet met deze dagen extra rekening houden met mijn honden. En ik voel me niet alleen mega verantwoordelijk, ik voel toch ook de impact van al die mensen die niet verantwoord handelen. Hoe vaak de afgelopen dagen al niet gevraagd is of mijn honden in de auto zitten…… Maar wees gerust. Met dit weer laat ik mijn honden niet in de auto. Sterker nog; op de hete dagen werk ik helemaal niet met ze.

Gelukkig kwam het voor de trainingen die ik geef qua temperatuur wel heel mooi uit afgelopen week. De trainingen die ik had staan konden doorgaan omdat het prima te doen was voor de honden. Op de hete dagen had ik een lege agenda. De enige training die wel gepland stond op een van de warmere dagen was pas om 20.00 uur, toen was het goed afgekoeld en heb ik de training aangepast. Het werd een hele coole training met echt  Oud Hollandsch snoephappen voor honden 🙂

Waterspelletjes

Back To Top