fbpx Skip to content

Weet je hoe vaak er tegen mij gezegd is dat ik `gewoon’ zelf een jaaropleiding moest gaan maken?! Ik weet het zelf niet eens, heel vaak in elk geval.

Wat mij tegenhield? Heb je even…..?? Er zijn tig redenen die me hebben tegengehouden. Net als bij andere mensen zat er een groot deel angst onder.

Bang dat
– mijn opleiding lijkt op de andere opleiding die ik geef als opleider van Academy Topdogtrainingen Nederland
– ik niet goed op papier kreeg wat er allemaal in mijn hoofd zit
– de accreditaties niet te verkrijgen zijn
– dat mensen zonder deze accreditaties niet kiezen voor mijn opleiding
– ik niet wist hoe ik een tarief aan mijn opleiding moest hangen

En ineens kreeg ik precies een jaar geleden nu te maken met een hernia. Bam, stilstaan. Wat een cadeautje! Stilstaan niet te letterlijk nemen want neem maar van mij aan dat dat echt niet te lang gaat met een hernia…

Maar ja, je leest het goed. De hernia was echt een cadeautje voor mij. Ik heb wel eens minder pijnlijke cadeautjes gekregen maar deze maakte echt dat ik stil moest staan bij mijn leven en levensstijl. Stilstaan is voor mij wel een uitdaging, dat weet je als je mij kent. Gelukkig moest ik met mijn hernia juist veel lopen. Maar mijn werkzaamheden kwamen abrupt stil te liggen, mijn huishouden en mijn privéleven.

Ik kon ineens niet meer in en uit de auto het hele land doorrijden met mijn honden, nadat ik thuis mijn hele bus vol pionnen, zoekspelletjes, snuffelmatten en trainingsmateriaal had volgepropt die ik nodig had tijdens mijn sessies. Alleen de honden uitlaten op zich was al een uitdaging.
Koken voor mijn kinderen na een dag honden uitlaten was niet te doen. Dat was het moment dat Hello Fresh in mijn leven kwam. Elke dag de kinderen het menu laten bepalen leek mij geen gezonde keuze.
Feestjes en partijtjes sloeg ik over. Alleen de handbalwedstrijden van mijn zoon, de diploma uitreiking van mijn dochter en haar EK hiphop danswedstrijd maakten dat ik de deur uit kwam. Ook in de zomer heb ik samen met mijn kinderen de rit naar Frankrijk durven maken en hebben we daar super genoten van de zon en gezelligheid. In het gezelschap van mijn kinderen, vrienden en vriend heb ik daar rustig de tramadol weer kunnen afbouwen. Die `fly over the rainbowpillen’ hadden er voor gezorgd dat ik überhaupt kon bewegen overdag en goed sliep ‘s nachts maar deze waren gevoelsmatig niet meer nodig na een drie maanden. Deze tijd staat er gemiddeld ook voor het `weglopen’ van een hernia en dat kwam wel overeen. Dat ik moest blijven bewegen is mijn redding geweest. Mijn instelling was, of ik nu pijn heb in Nederland of in de zon in Frankrijk, dan weet ik het wel!

En het lopen, bewegen en stilstaan gaf me tijd. Tijd om de bedrijfscoaching die ik op dat moment kreeg om te buigen naar persoonlijke coaching om mijn situatie te accepteren. Zo ben ik ondertussen ook helemaal van mijn FOMO af (fear of missing out), nog een bijkomend voordeel😉. De pijn is nu nog niet helemaal weg. Maar zeker te verdragen. Ik hoef er doorgaans geen rekening meer mee te houden in elk geval als ik mijn grenzen goed in de gaten houd.

In het afgelopen jaar heb ik veel tijd gehad na te denken. Met mijn hoofd was er immers niet zo veel mis. Dat ik er pas achteraf achter kwam dat die tramadol aardig wat gaten in mijn geheugen heeft geslagen is maar goed ook. Op dat moment dacht ik alleen maar aan dingen waar ik mezelf, binnen de mogelijkheden, mee kon uitdagen.

Om mij heen heb ik mensen verzamelt die mij enorm hebben geholpen om alle informatie uit mijn hoofd te halen en zo goed als mogelijk te structureren. Heel veel uren heb ik gestoken in Storytel, luisteren van podcast en lezen van boeken over (high end) ondernemen.

En ik moet zeggen, ik denk dat het een knap staaltje omdenken heeft gekost maar dat het enorm goed is uitgepakt. Ik ben zeer tevreden en ik kijk enorm uit op schooljaar dat gaat komen. Samen met alle mooie mensen die nog steeds naast me staan en ook zeker een rol gaan spelen in ons nieuwe aanbod. We hebben het mooi maar met elkaar gefikst!

  1. In oktober start de opleiding met drie dagen op een toplocatie waar naast genoeg slaapgelegenheid, ook een jacuzzi en wellness aanwezig is. De basis van de opleiding gaat ook over ontspanning en inspanning dus hoe lekker is dat om zelf na een inspannende dag ook lekker te kunnen ontspannen?!
  2. De vierde dag is in november, in Alphen aan den Rijn op onze werklocatie.
  3. Vanaf januari start de aanvullende opleiding waar je leert hoe je honden of boksen verantwoord kan inzetten tijdens je hulpverleningstrajecten.
  4. Daarna volgt er een verdieping dat ingaat op het (bij)trainen en invullen van de oefeningen. Wat doe je wanneer en waarom?

Nu ligt de basisopleiding ter beoordeling bij de accreditatiecommissie van de SKJ. Als de punten worden toegekend is dit natuurlijk fantastisch voor iedereen die honden- en of boksen willen gaan inzetten bij (jeugd)hulpverleningstrajecten!

Heb je interesse in de basisopleiding en wil je een inkijkje in de lesdagen? Of maak je graag even een kennismakingsafspraak? App gerust om je vragen te stellen! Mijn nummer is 0615073095.

Wie weet tot ziens!

Groetjes Margot

Back To Top