fbpx Skip to content

Op zo’n mooie dag als vandaag, na de eerste intervisie dag van dit jaar, realiseer ik mij weer hoe belangrijk het is om elkaar als collega’s te blijven inspireren en bevragen. Zeker in `onze’ tak van sport waar je toch vaak alleen werkt en niet altijd vanzelfsprekend collega’s hebt die je aan het werk kunnen zien, laat staan feedback kunnen geven. Onze enige directe `collega’ is onze psychosociaal Hulphond. Dat zegt gelijk wat onze baan zo intensief maakt. Wij zijn niet alleen (jeugd)hulpverlener maar ook begeleider van onze hulphonden. Terwijl wij onze doelstellingen met de deelnemers behalen zorgen we dat onze honden niet te veel stress ervaren, plezier houden in hun `werk’ en niet overwerkt raken.

Vandaag hadden we zoals gezegd de eerste intervisie dag van dit jaar. De groep bestond uit Topdog trainers en coaches. De perfecte match zoals de deelnemers dat zelf zeiden. Juist door met collega’s aan tafel te zitten die de psychosociaal hulphonden op verschillende manieren inzetten tijdens hun werkzaamheden konden we echt `kruis bestuiven’ zoals ik dat altijd noem. Het was fijn om ideeën aangereikt te krijgen die direct toepasbaar zijn tijdens de trainingen & coaching met psychosociaal hulphonden.

Wil je zelf meer weten over het werken met psychosociaal hulphonden in de (jeugd)hulpverlening & het onderwijs? Ben je al werkzaam met je honden en ben je juist toe aan verdieping en concrete oefeningen voor je coach/trainingssessies? Klik deze link aan en bekijk ons aanbod. Staat er niet tussen wat je zoekt? Mail gerust!

Wij hebben vandaag genoten en kijken uit naar de ontmoetingen die ons nog te wachten staan!

 

 

 

Back To Top