fbpx Skip to content

Gister hebben we het mooie nieuws ontvangen dat de Topdog opleiding, ontwikkeld door Rob Mos (Mens & Hond Consultancy en Topdogtrainingen Nederland), geaccrediteerd is door het AKR (Aai KwaliteitsRegister). Hij is opgenomen in level 3. Wat het AKR precies is en hoe de levels zijn opgebouwd zie je hieronder.

De inzet en toepassing van dierondersteunde interventies (AAI) heeft de afgelopen jaren in toenemende mate bewezen van groot nut en effectiviteit te zijn, bij kinderen en/of volwassenen, wanneer dit met de juiste indicatie en op een deskundige en verantwoorde manier wordt ingezet. AAI kan zich daarom ook wereldwijd verheugen in een toenemende belangstelling binnen de zorg, maar ook het onderwijs en bij coaching trajecten.

Hiermee is er ook een groeiende behoefte aan transparantie en structurering van opleiding en deskundigheid om AAI op een verantwoorde wijze in te zetten in het belang van de client, maar zeker ook de dieren die hierbij worden ingezet. Daarom is het AKR opgericht.

Het Aai- kwaliteitsregister (AKR) geeft op transparante wijze een overzicht van gekwalificeerde aanbieders en opleidingen op het gebied van dierondersteunde interventies. Vrijwilligers, handlers en professionals, die een passende opleiding hebben gevolgd om op een verantwoorde wijze dieren te kunnen inzetten, staan in het register. De opleidingen en cursussen die in het register staan, zijn langs de meetlat van de ISAAT/ESAAT kwaliteitsrichtlijnen gelegd en daarmee erkend als kwalitatief goede opleiding voor het gaan werken met dieren.

Bron: Het AAI-kwaliteitsregister (AKR)

 

Door onze registratie met de Topdog opleiding in het AKR, tonen we aan dat we over voldoende kennis en kunde beschikken om je op te leiden en je dier op verantwoorde wijze in te zetten in het werk.

Level 3***: Animal-Assisted Interventions (AAI) de Beroepsmatige specialistische competenties:
Deze set van competenties bestaat uit gespecialiseerde discipline specifieke kennis, vaardigheden en attitude, vereist van bevoegde mens-dierteams die dier-ondersteunde therapie, coaching (individueel of team) of educatie bieden en in deze professionele hoedanigheid werken als gediplomeerd/erkende beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven of sociale dienstverlening. Bevoegde gediplomeerde/erkende
professionele aanbieders van AAI dienen aan te kunnen tonen over de kerncompetenties en de gevorderde competenties zoals hierboven beschreven te beschikken, aangevuld met specialistisch competenties.
Bron: Het AAI-kwaliteitsregister (AKR)

 

De Topdog opleiding bij CoHond, in samenwerking met Topdogtrainingen Nederland, zit vol tot de zomer van 2022. Heb je interesse om ook samen met je hond aan de slag te gaan in de (jeugd)hulpverlening, het onderwijs of de zorg? Mail dan naar info@cohond.nl.

Back To Top