fbpx Skip to content

Tijdens de Topdog opleiding is EHBO voor honden een verplicht onderdeel. Dat is natuurlijk heel goed want, net als bij mensen, moet je weten wat je kan doen als er een ongelukje gebeurt. Of hoe je inschat wanneer je beter naar een dierenarts kan gaan. Het is zo’n belangrijk onderdeel dat Margot Swart, vanuit CoHond, aan Danielle gevraagd heeft of zij een lezing wilde maken over dit thema. Danielle is expert op het gebied EHBO bij honden. De lezing van Danielle is nu al te bestellen maar te bekijken van 15 maart tot 5 april. Je kan de lezing bestellen als je werkzaam bent als Topdog trainer maar hij is natuurlijk ook beschikbaar voor ieder ander die interesse heeft.

Bestellen kan via deze link!

Voor wie Danielle niet kent stelt zij zichzelf even voor.

Mijn naam is Daniëlle Dessauvagie, ik woon in Zaandam en ben in 1978 geboren in Amsterdam. Ik verzorg het onderdeel EHBO voor honden voor de Topdog opleiding in Alphen aan den Rijn.

Sinds 2019 ben ik ZZP-er en heb ik een individuele oppasservice voor honden. In de afgelopen 4 jaar heb ik al zo’n 70 verschillende honden in huis gehad. De meeste honden die ik opvang kunnen niet goed met andere honden overweg of hebben andere uitdagingen waardoor ze niet naar een pension of een groepsopvang kunnen. Hoewel veel van mijn klanten het ook gewoon fijner vinden om hun hond niet naar een pension te brengen, maar naar een plek waar hun hond alle aandacht, zorg en liefde krijgt.
Van 2010 tot 2013 volgde ik de opleiding tot Tellington TTouch Practitioner. Ik geef workshops, lezingen en voornamelijk individuele sessies. En ook mijn logees mogen natuurlijk van de TTouches genieten als ze dat willen.

Dat ik in de dierenbranche terecht ben gekomen is niet zo gek. Ik ben al mijn hele leven bezig met dieren. Als klein meisje hielp ik al op de kinderboerderij mee en als tiener werkte ik in de weekenden als vrijwilliger op de poezenboot in Amsterdam. Na de middelbare school ging ik in 1996 naar het (toen nog) Groenhorst College, nu Aeres, in Barneveld waar ik een opleiding dierverzorging volgde die ik in 1998 afrondde. In de jaren daarna werkte ik bij een groot dierenasiel op de herplaatsingsafdeling voor honden. Tevens heb ik tien jaar bij een honden- en katten-speciaalzaak gewerkt, waar we ook samenwerkten met verschillende (holistische) dierenartsen. Er was een zeer uitgebreide dierapotheek, met voornamelijk producten op homeopatische of fytotherapeutische basis.

Ik heb in de loop der jaren heel veel verschillende bijscholingen gevolgd op het gebied van hondengedrag en gezondheid, waaronder een groot deel van de opleiding “pijn bij honden” en diverse EHBO cursussen (o.a. via de LOI).

Voor meer informatie over mijn achtergrond en werkzaamheden kun je kijken op mijn website: www.gevoelsdier.nl

Back To Top