fbpx Skip to content

Tijdens de Topdog opleiding is EHBO voor honden een verplicht onderdeel. Dat is natuurlijk heel goed want, net als bij mensen, moet je weten wat je kan doen als er een ongelukje gebeurt. Of hoe je inschat wanneer je beter naar een dierenarts kan gaan. Pijn bij honden is ook een heel actueel onderwerp. Er wordt steeds meer ontdekt over hondengedrag en de relatie tot pijnklachten. Als je met je hond werkt dan is het noodzakelijk om je hond goed te kunnen `lezen’ en te zien of je hond echt wel happy is. Daarom heeft Margot Swart, vanuit CoHond, gevraagd aan Michelle Vrolijk of zij een lezing wilde maken over dit thema. Michelle is expert op het gebied pijn bij honden. De lezing van Michelle is nu al te bestellen maar te bekijken van 15 maart tot 5 april. Deze kan je bestellen als je werkzaam bent als Topdog trainer maar hij is natuurlijk ook beschikbaar voor ieder ander die interesse heeft.

Bestellen kan via deze link!

Voor wie Michelle Vrolijk niet kent stelt zij zichzelf even voor.

Mijn naam is Michelle Vrolijk. Ik woon in Amstelveen en ben in 1963 geboren in Amsterdam. Ik verzorg het onderdeel ‘Hond, pijn en gedrag’.

Ik ben opgeleid en werkzaam als gedragsdeskundige voor honden. Ik werk met puppy’s, puber-honden, volwassen (herplaats)honden en senior-honden. Daarnaast geef ik regelmatig lezingen en workshops over verschillende onderwerpen en speurlessen op ‘vermiste’ personen. Ik heb diverse opleidingen gevolgd, onder andere bij Turid Rugaas en Sheila Harper. In 2013 heb ik me aangesloten bij de Europese beroepsvereniging PDTE van Turid Rugaas en in 2014 heb ik een certificering behaald bij het Open College Network. Daarnaast blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door middel van jaarlijkse bijscholingen.

Pijn bij honden

Minimaal 80% van de (gedrags)problemen bij honden ontstaat, naar mijn ervaring, (mede) door onopgemerkte pijn of ongemak. Om deze reden ben ik mij steeds verder gaan verdiepen in het onderwerp ‘Pijn bij honden’. Gaandeweg is ‘Hond, gedrag en gezondheid’ één van mijn specialisaties geworden. Om dit thema meer onder de aandacht te brengen heb ik in 2018 de opleidingen Pijn bij honden opgezet en in 2019 een netwerk van Pijn coaches voor honden.

Meer informatie over mij kun je vinden op mijn website: www.michellevrolijk.nl

Back To Top