fbpx Skip to content

Afgelopen week heb ik het eerste exemplaar van ons nieuwe werkboek `Samenwerken met honden’ uitgereikt aan een cursist. Het werkboek is ontwikkeld voor trainers & coaches, werkzaam met een hond in de jeugdhulpverlening, het onderwijs & de zorg. Door het werkboek te gebruiken tijdens de begeleiding die gegeven wordt in samenwerking met een hond. Het geeft structuur aan je programma en heb je elk hoofdstuk mooie, visuele ondersteuning van de hondenlichaamstaal.

Hoe werkt het?
Elk hoofdstuk in het werkboek behandelt een thema dat te maken heeft met het (leren) samenwerken met honden. Zoals; hoe je kennis kan maken met een hond, hoe de hondenlichaamstaal van een hond werkt, wat kalmerende signalen zijn, hoe je kan spelen met een hond & hoe je aan een hond kan zien wat hij/zij leuk vindt. Er zit een logische opbouw in het boek. Door zelf aan elk hoofdstuk een oefening toe te voegen met jouw hond, kan je de theorie direct aan de praktijk koppelen én kan je jouw training/coachsessie ook echt zelf op maat maken voor jouw deelnemer(s).

Als je samen met je deelnemer het boek doorloopt en elk hoofdstuk een oefening met je hond toevoegt, heb je genoeg handvatten en inspiratie om een heel traject mee te kunnen vullen. Natuurlijk hoort daarbij dat je aan het einde van het traject een mooi diploma uitreikt. Deze diploma’s krijg je gratis bij de werkboeken.

Het ontwerp
Onze stagiaire van afgelopen schooljaar, Sandra Uljee, heeft voor haar eindopdracht vanuit Aeres Hogeschool een grote bijdrage gehad in de ontwikkeling van dit werkboek. De meeste tekeningen zijn door haar ontworpen.

 

Back To Top