fbpx Skip to content

De zomervakantie; ik zie dat altijd als een soort van oud & nieuw voor CoHond.

Dit jaar kan ik met trots terugkijken op schooljaar waarin ik mij volop ben gaan richten op CoHond en mijn baan bij Lijn5 heb opgezegd. En alles wat je aandacht geeft groeit…. Er zijn fijne samenwerkingen ontstaan en ook het aanbod van CoHond is mee ontwikkeld. Alles even op een rijtje:

  • Psychosociaal Hulphond Moos komt het CoHond team versterken.
  • Komend schooljaar zullen de psychosociaal hulphonden weer aanwezig zijn op praktijkschool de Faam.
  • De Topdog training van CoHond is ingekocht in Utrecht West (Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Woerden en Stichtse Vecht).
  • CoHond blijft samenwerken met Lerende Jeugd om onderwijs te verbinden met (jeugd)hulpverlening.
  • CoHond werkt samen met de `kwispelcoach’ Suzanne en haar psychosociaal Hulphond Sepp.
  • We richten ons (nog) meer op systemisch werken.

Nieuw; ouder(s) & kind coaching

Honden spiegelen kinderen en kinderen spiegelen hun ouders. Door samen aan de slag te gaan kom je er al snel achter welke patronen er zijn in de opvoeding, welke er helpend zijn en welke er vervangen mogen worden door een nieuwe vaardigheid. Hierbij valt te denken aan complimentjes geven aan elkaar, (geweldloze) communicatie, elkaar (weer) vertrouwen en misschien wel het allerbelangrijkste; samen (weer) plezier hebben!

De zomer mag natuurlijk nog véél langer duren wat ons betreft maar zoals de foto al laat zien; we kijken ook wel weer heel nieuwsgierig en spanningsvol uit naar het nieuwe schooljaar!

 

Back To Top