fbpx Skip to content

Het hele land heeft vakantie dus Morris, Jip en Yindee hebben het nu ook lekker rustig. Wat niet wil zeggen dat CoHond stil ligt, integendeel! Juist in deze rustige periode hebben wij tijd om achter de schermen alle voorbereidingen te treffen voor het nieuwe schooljaar. Met de honden train ik gewoon door zonder jongeren. Zoals gehoorzaamheid, behendigheid en nieuwe spelletjes. Zonder honden kan ik juistnu fijn netwerken en contacten onderhouden met andere trainers en coaches. En zo ontstaan er weer nieuwe mooie samenwerkingen……

Het nieuwe schooljaar start voor het CoHond team met een nieuwe uitdaging. We gaan samenwerken met het Centrum Jong in Zaanstad. Het Centrum Jong is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de Zaanstreek.  Dé plek in de Zaanstreek waar ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien.

In de vorm van een pilot gaan Morris, Jip, Yindee en ik de komende maanden een brug slaan tussen schoolgaande jongeren en het CJG. Leerkrachten zien vaak als een van de eerste dat jongeren niet lekker in hun vel zitten. Dit uit zich vaak in het gedrag in de klas. Met de juiste begeleiding weten jongeren zelf meestal wel waar het probleem zit alleen hebben ze niet altijd de vaardigheden in huis om dingen anders te doen. We zullen de jongeren trainen op het gebied van weerbaarheid en sociale vaardigheden om ze de juiste tools te geven. Mocht het zo zijn dat een jongere andere specialistische hulp nodig heeft kunnen we ze begeleiden richting het Centrum Jong.

Komende week ligt CoHond wel even een weekje stil. Even opladen voor het nieuwe schooljaar. We hebben er super veel zin in!

IMG_4842

 

 

 

Back To Top