fbpx Skip to content

We hebben er een geit bij! En dat terwijl wij helemaal niet in een boerderijtje wonen…. Morris, Jip en Yindee hoeven niet te vrezen voor hun plekje in het CoHond team hoor. En ik was ook niet van plan om te gaan trainen met een geit in plaats van een hond. Al lijkt het mij wel erg leuk nu ik er zo over nadenk ;-). Het zou in elk geval vast een hoop lol opleveren!

Het is bijna kerst en het einde van het jaar nadert. De kerstliedjes vliegen om je oren, de boom is weer opgetuigd en de goede voornemens worden weer afgestoft. Persoonlijk heb ik niet zo gek veel met goede voornemens. In elk geval niet één keer per jaar. Ik ben wat ze noemen een `doener’. Ik doe graag en pak aan en door, dus mijn voornemens bestaan nooit zo heel lang.

Ik heb mij wel ooit voorgenomen om, waar ik kan, bij te dragen aan goede doelen.  Zo steun ik al jaren DierenLot. Dat geld zorgt er voor dat deimg_20160612_155524986 dierenambulance met vrijwilligers rond kan rijden. Afgelopen zomer heb ik twee jongens gesponsord die van Antwerpen naar Banjul zijn gereden voor het goede doel. Het geld dat ze hebben opgehaald met hun rit is naar stichting second home gegaan, waarmee een woonhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking in Gambia gerund en onderhouden kan worden. Ik hou van dat soort initiatieven!

 Mijn voornemen is een traditie geworden. Ik stuur geen kerstkaarten maar schenk het geld dat ik uitspaar aan een goed doel.

geitDus in plaats van kerstkaarten heb ik deze week heb een geit gekocht bij Oxfam Novib. Hij gaat naar een gezin in Ghana. Daar kunnen ze de melk, kleine geitjes en mest goed gebruiken. Eerlijk is eerlijk, dat ik kan werken met mijn honden is natuurlijk een extreme vorm van luxe vergeleken bij de gezinnen die leven van hun (huis)dieren. En dan zijn mijn honden ook nog eens beschermt met heuse arbeidsvoorwaarden. Niet te lang werken, niet te vaak, niet te warm, niet te koud, goed en veilig vervoer, goede medische verzorging…. ga zo maar door.

Wij gaan onze laatste werkweek in van dit jaar. We gaan genieten van de vakantie, het samenzijn en kijken vooruit naar een mooi, nieuw, spannend CoHond jaar. En dus in plaats van een kerstkaart: Hele fijne feestdagen en geniet van elkaar!

Liefs, Margot, Morris, Jip en Yindee.

Cadeautip voor de feestdagen: www.oxfamnovib.nl

Back To Top