fbpx Skip to content

Deze tijden van Pandemie zijn onwerkelijk. We moeten onszelf telkens weer blijven motiveren om juist nu gezond(er) te gaan leven. Niet altijd even makkelijk. Met het sluiten van de sportscholen zijn we nog meer op onszelf aangewezen. Daar hebben we wat op bedacht. Wij laten hondeneigenaren zien en ervaren dat hun personal trainer, motivator en sportmaatje dichter bij is dan je denkt. Dat je in beweging moet komen om je hond aan zijn behoeften te laten voldoen is een voldongen feit. Waarom zou je deze momenten niet gebruiken om samen aan je dagelijkse beweging te voldoen?! Door de intrede van de pandemie hebben we nu ook een online programma gemaakt van de training `Je Hond als Personal Trainer’ .

Die dagelijkse hoeveelheid beweging is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Jongeren waar een gezond gewicht doorgaans al een uitdaging is, hebben het nu extra zwaar door het thuisonderwijs en het ontbreken van voldoende beweging. Depressie en verslavingen zoals gamen liggen op de loer. Hoe krijgen we deze groep gemotiveerd om in beweging te komen? Onze psychosociaal hulphonden zouden daar een mooie rol in kunnen spelen.

Sandra is al een bekende bij CoHond. Afgelopen periode heeft ze al achter de schermen stage gelopen. Nu zit ze in haar laatste jaar van de opleiding `toegepaste biologie’ bij Aeres Hogeschool Almere . Sandra leert vanuit de biologie naar de mens te kijken. Het gezond houden van mensen is een hoofddoel binnen deze studie. Voorkomen is beter dan genezen. Elementen die belangrijk zijn voor het gezond houden van mensen zijn onder andere de leefomgeving, de werking van het lichaam, gedrag en voeding. Sandra gaat bij CoHond haar scriptie schrijven en zal onderzoeken wat de effecten en de meerwaarde is van ons sportprogramma bij kinderen en jongeren met (aanleg voor) overgewicht.

Door de opleiding kwam Sandra al eerder in aanraking met het thema van overgewicht bij jongeren en heeft zij al enkele producten ontwikkeld hiervoor. Ze is erg gemotiveerd om te werken met dit thema en zet zich actief in voor dit maatschappelijke probleem. Zelf heeft ze al eerder ons programma mogen volgen en werd hier erg door geënthousiasmeerd. Dat is de reden dat zij `Samen sporten met je Hond’ voor haar afstudeerstage heeft uitgekozen.

Wij wensen Sandra veel plezier en succes met haar stage en het maken van haar scriptie! We houden je natuurlijk via onze social media kanalen op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Back To Top