fbpx Skip to content

“I may be the black sheep, but some of the white sheep aren’t as white as they try to appear.” – Unknown

Met trots mag ik vermelden dat ik de Aeres Hogeschool Innovatieprijs 2019 heb gewonnen! De Innovatieprijs is een jaarlijkse terugkerende prijs voor het meest innovatieve idee uitgewerkt in het kader van een werkplekopdracht. Ik heb deze prijs in ontvangst mogen nemen met mijn innovatieve plan ‘Inzetten van schapen bij dier-ondersteunde therapieën voor slachtoffers van seksueel misbruik’. Ik ben ontzettend trots op dit plan en heb het geschreven vanuit een grote motivatie en hart voor het onderwerp. Ik streef ernaar om na mijn opleiding mij in te zetten voor verdere uitwerking en uitvoering van mijn plan samen met deskundigen uit de betrokken vakgebieden. “Het plan sluit goed aan bij de actualiteit, Bonny heeft een goede onderbouwing beschreven en heeft zich goed verdiept in de diverse sectoren met gebruik van de eigen sector”, aldus Rien Komen (jurylid innovatieprijs 2019).

“In Nederland zijn er meer dan 100.000 slachtoffers van verkrachting per jaar. Het huidige aanbod van dier-ondersteunde therapieën en interventies beslaan al een vrij grote doelgroep, maar nog niet specifiek voor slachtoffers van seksueel misbruik. Deze slachtoffers, vooral wanneer er sprake is van kinderen, lopen een groot risico op schadelijke gevolgen voor de gezondheid en de fysieke en psychosociale ontwikkeling. Steeds meer begint het inzicht en de acceptatie te ontstaan  dat dieren een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van mensen, maar tot op heden wordt nog niet gebruik gemaakt van de specifieke kwaliteiten van dieren (specifiek de kwaliteiten van schapen) voor deze doelgroep, waarbij juist mensen de boosdoeners zijn. Het plan draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van interventies met schapen, tijdens therapiesessies voor slachtoffers van seksueel misbruik.”

Dit plan is uitgevoerd in het kader van een werkplekopdracht bij Stichting Pets4Care.

Ben je nou heel nieuwsgierig geworden naar meer informatie of heb je vragen over het plan dan kan je mailen naar: bonnyeveraars2@gmail.com

Ga naar het artikel en filmpje over de Aeres Hogeschool innovatieprijs en het innovatieve plan via DEZE LINK .

Bonny Everaars

22-11-2019

Back To Top