fbpx Skip to content

Het bijzondere van dit gesprek was dat Eugénie eigenlijk van zichzelf niet heel dol is op honden. Ze vond het best spannend om mij te interviewen, in mijn eigen praktijk, met 3 grote psychosociaal hulphonden. Wat mooi is om te zien hoe Eugénie steeds meer zelfvertrouwen kreeg door deze succeservaring. En dat is precies wat de deelnemers bij CoHond ook meemaken.

Tamara ken ik al wat langer. Zij heeft ook een hond en ze heeft een keer deelgenomen aan een workshop bij CoHond. Je ziet ook aan Moos hoe de band tussen hun is. Heel bijzonder. Het maakt niet uit hoelang ze elkaar niet hebben gezien, het zit gewoon goed. Het was natuurlijk extra leuk dat Eugénie ook heeft gevoeld wat de honden als extra betekenen, juist omdat zij er nog helemaal niet bekend mee was.

Het was een prettig gesprek waarin Eugénie en Tamara precies de goede vragen stelden over wat ik nu precies doe met mijn psychosociaal hulphonden. In het interview leg ik ook de meerwaarde is van honden in de (jeugd)hulpverlening. En we hebben het ook over het belang van landelijke aandacht over het samenwerken met dieren zodat er geen `wildgroei’ ontstaat. Ook dat is een heel belangrijk onderwerp waar over gesproken moet blijven worden met elkaar.

Het hele interview duurt 8 minuten. Veel kijkplezier!

 

 

Back To Top