fbpx Skip to content

Op Facebook zie je elke dag wel een foto voorbij komen die je terug meeneemt in de tijd. Weet je nog, 5 jaar geleden? Of… laat je vrienden weten wat er 2 jaar terug gebeurde! Dat soort boodschappen vliegen je om de oren. En toch is het stiekem best leuk om te zien waar je toen stond en vooral dan om te weten wat er in de tussenliggende tijd allemaal is gebeurd. En hoe het er nu voor staat. Soms is het net even zo’n momentje om stil te staan  bij het nu. En om trots te zijn… te genieten….

Een van de foto’s die pas voorbij kwam was er een van mijn laatste `echte’ werkdag bij Lijn5 een jaar geleden. En dat was mij een moment! Vet spannend natuurlijk omdat ik niet wist wat er komen ging. Onwijze energie die er vrijkwam van het idee nu alles zelf te moeten gaan doen. Vol nieuwsgierigheid wat er allemaal mijn pad zou gaan kruizen. En nu ineens zijn we na twee keer knipperen met mijn ogen al weer een jaar verder.

CoHond heeft ten koste van alles ongeveer (bv mijn sociale leven, sorry daarvoor 😉 ) mijn volledige aandacht. En alles wat aandacht krijgt groeit. CoHond bestond recent 5 jaar en hier hebben we bij stil gestaan met een mooi feest. Ondertussen zijn we zijn werkzaam in veel verschillende gemeentes en er zijn hele mooie waardevolle samenwerkingen ontstaan met andere organisaties. In het onderwijs, via jeugdteams, rechtstreekse contracten met verschillende gemeentes, grote organisaties die ons weten te vinden, wij zijn blij dat het werken met de psychosociaal hulphonden steeds meer wordt gezien en vaker serieus wordt genomen. En die gedachten houden we vast als het gaat over zorginkoop en gemeentes. Want eerlijk is eerlijk…als ik van te voren wist hoeveel beren er op die weg zitten dan weet ik niet hoe het gelopen was.

Maar nu we zover zijn gekomen… volle kracht vooruit!!

We zullen er alles aan doen om meer bekendheid aan het werken met psychosociaal hulphonden te geven en de kwaliteit overeind te houden. Voorop staat natuurlijk het welzijn van de dieren en de deelnemers. Met die gedachte in ons achterhoofd hebben we afgelopen schooljaar meegewerkt aan een onderzoek van Gerrie Pols. Met trost deel ik de samenvatting van dat onderzoek: https://cohond.nl/wp-content/uploads/2018/03/Samenvatting-onderzoek.pdf

Met de uitkomsten van het onderzoek in mijn achterhoofd gaan we bij CoHond meer ondernemen om onze kennis te delen. Zo staan er mooie dingen op de planning dit jaar:

  • intervisie
  • kennismakingsworkshop
  • verdiepingsdag; doelgericht werken door middel van spel
  • de Topdog opleiding
  • verdiepingsdag; doelgericht werken door middel van sport

 

Kijk voor alle data en kosten in onze agenda: https://cohond.nl/agenda/

Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan het verantwoord werken met dieren en aan alle mooie momenten die onze honden en deelnemers te wachten staan!

 

 

Back To Top