fbpx Skip to content

Waarom het samenwerken met elke willekeurige hond, die wel geschikt lijkt voor het werk, niet vanzelfsprekend is.

Wij zijn van mening dat een goede basis belangrijk is. Niet alleen vanuit het perspectief van de mens! Juist ook voor de veilige basis voor de hond. Ook hij heeft steun nodig tijdens onze trainingen.

Een ‘inwerk’ traject kan dus ook rustig minimaal een half jaar duren….

We hebben weinig honden waar we mee samenwerken die niet van onszelf zijn. Wij als werker hebben een hond nodig om ons beroep uit te kunnen oefenen. Een hond heeft de veiligheid van ons nodig om prettig te kunnen samenwerken. Dat is voor beide toch het meest prettig als het je eigen hond is. Die ken je door en door, weet hoe de belasting voor je hond is en je kan werk en vrije tijd goed in balans houden. De hond kan altijd op je terugvallen, ook tijdens de training.

Maar we hebben ook richtlijnen die zeggen dat we niet elke dag met een hond mogen werken. En dat willen we ook niet. Dat vinden we zelf ook niet verantwoord. Wel zijn er veel jongeren die graag onze hulp willen of waarbij de Topdog training nog het enige is dat aansluit.

Jasper heeft een hele prettige samenwerking met Balou. Hij woont niet bij Jasper. Het traject naar de samenwerking toe was lang en intensief. Het kost tijd om elkaar goed te leren kennen in elke situatie die je tegen komt. Ze brengen buiten de trainingen om ook veel tijd met elkaar door.

En de baasjes van Balou? Zijn zo ontzettend trots en vinden het heerlijk dat hun hond zoveel beweging en aandacht krijgt. En stiekem ondertussen ook een stuk beter is gaan luisteren ;-).

 

 

 

Foto: Balou, Jasper en deelneemster
Credits: Kim Brand

Back To Top