fbpx Skip to content

De training & coaching die we bieden bij CoHond doen we bijna altijd samen met onze psychosociaal hulphonden. De Topdog methodiek is één van de basiselementen die we gebruiken bij de behandeling van jongeren. Dit is een cognitief gedrag veranderende training waarbij het samenwerken met onze hond centraal staat.

Deze samenwerking bouwen we op in gemiddeld 12 sessies. Tijdens deze sessies zorgen we alleen maar voor succes ervaringen zodat het ten goede komt van het zelfvertrouwen van de jongeren. Als ze een nieuwe vaardigheid onder de knie hebben gaan we pas over naar de volgende en als alle vaardigheden voor een mooie samenwerking aangeleerd zijn oefenen we deze in verschillende contexten. Soms zelfs met een andere hond.

Op de foto zie je dezelfde jongen (13 jaar, autistisch spectrum en agressie regulatie problemen), de bovenste foto speelt hij met Morris en op de onderste foto doet hij een gehoorzaamheid oefening/aandacht oefening met Yindee.

Voor de honden heb je verschillende vaardigheden nodig om goed samen te kunnen werken. Waar Morris soms geactiveerd moet worden is het bij Yindee vaak nodig om heel veel rust in de samenwerking te brengen.

Gister was de laatste `reguliere’ training en heeft de jongen aan zijn ouders laten zien wat hij heeft geleerd. Je zag hem groeien en zijn ouders genieten! Wat mooi meegenomen was dat ouders nu ook hebben gezien hoe goed deze jongen zich kan aanpassen, hoe hij groeit van complimenten en hoe sociaal hij met mij en de honden omgaat.

Ook in jongeren waar het even moeilijk bij te zien is zit heel veel potentie!

 

Back To Top