fbpx Skip to content

CoHond is gespecialiseerd in het trainen van moeilijk lerende en/of moeilijk opvoedbare jongeren. Jongeren die een training bij CoHond hebben gevolgd zijn na afloop zelfbewuster,  zelfverzekerder en assertiever zonder agressie te gebruiken. Het succes van CoHond zit in de jarenlange ervaring van de trainers op de werkvloer. Daar begint het allemaal. Uit een boek kan je niet leren hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, hoe je echt contact maakt met de jongeren. Natuurlijk is (bij)scholing van de trainers ook belangrijk. Bijvoorbeeld om te zorgen dat de methodiek goed aansluit bij de persoon. Daar heb je ook theoretische kennis voor nodig. Dus: de expertise is er en er wordt gezorgd dat de hulp die geboden wordt door CoHond adequaat is. Naast alle kwaliteiten in het geven van trainingen is CoHond ook een bedrijf. En bedrijfsvoering is nu net een soort van lastig onderwerp. Voor menig trainer/coach, dat heb ik dit weekend kunnen ervaren. Daar ligt vaak de focus niet.

         `onze’ passie ligt niet bij het runnen van een bedrijf maar bij het helpen van de cliënten

Afgelopen weekend heb ik twee dagen lang trainingen gevolgd over bedrijfsvoering. Samen met een paar honderd andere ondernemers en zzp-ers heb ik veel geleerd en gebrainstormd. Ik heb mooie mensen ontmoet, waardevolle gesprekken gevoerd en ben tot een aantal inzichten gekomen. Naast dat ik nu heb ontdekt waar de verbeterpunten zitten (bijvoorbeeld dat deze blog waarschijnlijk al te lang is volgens de richtlijnen) heb ik ook weer een hoop mooie dingen ontdekt. Daarvan licht ik er nu één uit. Er werd dit weekend verteld dat wat je bedrijf (mede) tot een succes maak is; het contact dat je hebt met je klanten. Om een paar voorbeelden te noemen: geef persoonlijke aandacht, zorg voor kleine verrassingen en wees authentiek.

Vanmiddag heb ik een eindevaluatie met een jongere die het soms lastig lijkt te vinden om positief te denken. Om verschillende redenen die daar weer achter liggen. De jongere heeft ontzettend veel geleerd, heel hard gewerkt en ik ga morgen met trots het certificaat overhandigen. Maar daarnaast heb ik nog een kleine attentie. Een persoonlijk cadeau dat ik met zorg en aandacht heb uitgezocht. Een schatkist vol geluk. Dat helpt om positiever te leren denken.

Dat past helemaal bij de werkwijze van CoHond

De boodschap zal niet zijn dat het nu niet goed gaat maar ik heb iets gekocht wat kan helpen dat het in de toekomst nog beter gaat. Mijn eigen geluk na dit weekend zit in het inzicht dat ik heb gekregen: qua bedrijfsvoering zijn er altijd verbeter punten. Belangrijk is dat CoHond de jongeren altijd met zorg en persoonlijke aandacht helpt om een stap verder in hun ontwikkeling te zetten.

 

Back To Top