fbpx Skip to content

Hoi! Mijn naam is Iris en ik woon in De Kwakel. Naast mijn opleiding als bedrijfskundige ben ik jarenlang, naast mijn studie, gezinsondersteuner geweest van een gezin met twee broers met een autismespectrumstoornis (ASS). Inmiddels zijn het twintigers; maar nog steeds onderdeel van mijn leven.

In deze periode heb ik van heel dichtbij kunnen zien wat frustraties kan doen met jongeren als je niet zo goed bent in het uiten van je emoties . Ook heb ik van dichtbij kunnen zien hoe ingewikkeld ons zorgstelsel kan zijn en hoeveel frustraties dit weer kan opleveren voor ouders. Dit is mijn motivatie geweest om mij in te zetten binnen de lokale politiek. Sinds 2014 ben ik raadslid binnen de gemeente Uithoorn.

Lola is mijn Topdog; een kruising Labrador – Berner Sennen geboren in 2015. Lola is zachtaardig, vrolijk, vriendelijk, ondeugend en een tikkeltje eigenwijs. Lola krijgt het voor elkaar om met haar positieve energie en ondeugende blik jongeren aan zich te binden en om buiten hun eigen comfort zone gaan.

In 2017 heb ik de cursus begeleider therapiehond gevolgd bij Happy Tails en is Lola goedgekeurd als therapiehond. Sinds die tijd heb ik mijn eigen bedrijf Hondsblij opgericht. Wij doen samen trajecten voor kinderen met angst voor honden én we helpen kinderen die moeite hebben met lezen.

Lang heb ik gezocht naar een opleiding die mij meer verdieping kon geven in het werk dat ik al deed. Toen ik na lang zoeken CoHond tegen kwam op Facebook met een aankondiging voor de Topdog opleiding, was ik direct enthousiast. Dit was dé opleiding waar ik naar op zoek was! In 2019 heb ik deze opleiding gevolgd en inmiddels met goed resultaat afgerond. Ook is Lola in 2019 goedgekeurd als psychosociaal hulphond. En omdat ik mijn kennis graag nog meer wilde uitbreiden, ben ik op dit moment bezig met de Topdog masteropleiding.

Dat Margot één van de docenten van de Topdog opleiding was, heeft voor mij de doorslag gegeven om verder te willen als Topdog trainer. Haar enthousiasme en heldere kijk op de praktijk heeft ervoor gezorgd dat er direct een klik was. Dat ik nu aan mag sluiten bij het CoHond team vind ik fantastisch en een bijzondere kans. Ik, maar ook Lola, kijk uit naar alle mooie trajecten!

 

 

Back To Top