fbpx Skip to content

Mijn naam is Kim van der Meer. Ik ben 27 jaar en woon samen met mijn vriend en mijn honden Jip en Wallie in het mooie Twente.

In 2016 ben ik afgestudeerd voor de opleiding Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg en in 2020 heb ik mijn diploma voor de HBO studie Pedagogiek aan het Windesheim behaald (SKJ geregistreerd). Ondertussen ben ik geruime tijd werkzaam binnen de jeugdhulpverlening. Hier heb ik ervaring opgedaan op behandel- en woongroepen, crisisopvang, het speciaal onderwijs en bij Jeugdbescherming Overijssel.

Ik ben vrolijk, enthousiast en geïnteresseerd. Met kinderen en de honden werken is mijn grote passie. Daarnaast ben ik ook een gevoelsmens. Als kind van gescheiden ouders weet ik onder andere hoe lastig een scheiding kan zijn voor kinderen.

Het idee om met honden te gaan werken in de hulpverlening is ontstaan in de periode dat ik werkzaam was op de behandelgroep. De kinderen die daar verbleven vroegen mij regelmatig om mijn hond Wallie mee te nemen naar het werk.

Wallie kwam bij mij als ‘rescue dog’ met een traumatisch verleden. Ik vertelde de kinderen wat Wallie had meegemaakt en hoe het hulpeloze, bange hondje door veel geduld en veel liefde te geven, stapje voor stapje meer vertrouwen kreeg in de wereld om hem heen. De kinderen gingen zich met hem identificeren, ze werden rustiger en konden uiteindelijk beter praten over wat ze zelf hadden meegemaakt.

Deze waardevolle momenten hebben mij aan het denken gezet en toen ontdekte ik de Topdogopleiding.

In november 2021 mocht ik Jip (cavalier x poedel) als pup van zeven weken ophalen en in februari 2022 ben ik gestart met de Topdogopleiding. Hier heb ik geleerd om op een professionele manier met een onderbouwde methodiek, kind en hond te laten samenwerken en te voorzien van nieuwe vaardigheden.

Genoeg over mij, ook Jip verdient een voorstelronde. Jip is een vrolijke, leergierige, soms een tikkeltje ondeugende jonge hond. Maar bovenal is Jip een grote knuffelkont. Met zijn grote bruine kraalogen kan hij je aankijken als een echte knuffelbeer. Diep van binnen voelt Jip heus wel aan dat hij er schattig uitziet. Dit maakt dat je goed duidelijk moet zijn, anders doet hij niet wat er van hem gevraagd wordt. Maar, zodra je Jip overtuigt, wil hij hard voor je werken. Je zult zien dat Jip een rustig karakter en een gevoelige kant heeft. Hij voelt goed aan hoe jij je voelt. Jip checkt bij je in door je aan te kijken en te peilen hoe het gaat. Hij doet zijn best om je op je gemak te stellen en werkt graag met je samen. Jip is in november 2022 goedgekeurd als psychosociaal hulphond.

Het werken met honden en kinderen is een bijzondere manier van hulpverlening. Niet ieder kind vindt het fijn en eenvoudig om te praten. Kinderen leren ook door te doen. Het geeft mij enorm veel energie om te zien dat de kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en daardoor weer sterk in hun schoenen komen te staan. Als de kinderen weer écht gaan stralen is mijn missie geslaagd.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou en Jip aan de slag te gaan!

 

 

Je komt mij tegen bij
Er zijn momenteel geen geplande workshops of trainingen bij deze trainer.
Back To Top