fbpx Skip to content

Mijn naam is Stella Exalto en ik woon in IJmuiden. Ik heb ook 13 jaar in Amsterdam gewoond, maar inmiddels terug in mijn geboorteplaats. Samen met mijn vriend heb ik 3 honden (Mattie, Baloe en Ukkie) waar we dol op zijn. Mattie is mijn psychosociaal hulphond. Een vrolijk, leergierig, humoristisch en gevoelig hondje dat graag aan het werk gaat.

In Amsterdam ben ik de hulpverlener geworden die ik nu ben. Van een onervaren kracht die alleen in de nacht met een zaklantaarn de gangen met daklozen controleerde uitgegroeid tot gezinsvoogd, jeugdreclasseerder tot psychiatrisch verpleegkundige bij het FACT Velsen. Zegt dat jou wat over mijn persoon? Wie ben ik dan? In ieder geval een positieve, eerlijke, soms confronterende, serieuze, maar ook prettige gestoorde enthousiasteling.

Een toenmalige vriendin vroeg mij ooit wat ik nu de leukste baan had gevonden. Dat was het werken bij de Jeugdreclassering van de William Schrikker Groep in Amsterdam. De rol die ik had, in justitieel kader, dat beviel mij echter niet. De jongeren vond ik daarentegen fantastisch! Deze baan maakte indruk, vooral omdat deze jongeren zich niet ontwikkelden tot de mensen die zij zouden kunnen zijn, maar door omstandigheden het verkeerde pad hadden gekozen of daarmee al waren opgegroeid.

De vraag van deze vriendin bleef hangen. Omdat ik mijn leven lang al gek ben op honden en ontwikkeling bij mensen, was de Topdogopleiding degene die ik wilde doen. Ik kon jongeren gaan trainen met behulp van een hond, dat was wat ik wilde. Hopelijk kan ik binnenkort de Topdog Masteropleiding gaan doen om mij nog verder te professionaliseren op het gebied van honden.

Inmiddels ben ik voor mijzelf begonnen, met als belangrijkste doel, het uitbouwen van de Topdog HondenSovaTraining. Ook geef ik de training Voorbij Hondenangst, want angstig zijn voor honden, dat is best een probleem. Het leven wordt beperkt en vaak gaat
automatisch het hele systeem (gezin, vrienden etc) daarin mee. Hoe fijn is het als je weer zonder of met minder angst de straat op kan gaan of picknicken in het park?

Dat ik nu mij mag inzetten voor het CoHond vind ik een grote eer en kan niet wachten om te gaan starten!

Je komt mij tegen bij
Er zijn momenteel geen geplande workshops of trainingen bij deze trainer.
Back To Top