fbpx Skip to content
TOPDOG hondenSOVAtraining opleiding.

Komend voorjaar (april-mei 2018) zal de Topdog basisopleiding  naar Alphen aan den Rijn komen. In een periode van ongeveer een half jaar (de zomervakantie zit er tussenin) zullen er 20 bijeenkomsten plaatsvinden. Tijdens de basisopleiding leer je de Topdog methodiek kennen. Ook leer je de agogische en didactische vaardigheden om de Topdog training uit te kunnen voeren. Tot slot kom je te weten hoe en op welke wijze je (veilig) je hond in kunt zetten tijdens Topdog trainingen.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De eerste 9 á 10 bijeenkomsten van de opleiding worden inhoudelijk verzorgt door de opleiders van Mens & Hond Consultancy. Ze bestaan uit een deel theorie, oefeningen die zullen worden voorgedaan en je zal ervaren hoe de training is opgebouwd en wordt uitgevoerd. De bijeenkomsten worden ondersteund met video en foto materiaal en je zal kennismaken met onze honden.
Bijeenkomsten 11 tot en met 14 staan in het teken van zelf een les/ training verzorgen aan de groep.
Bijeenkomst 15 is tevens een toets moment. U maakt een kennistoets aangaande hondengedragsleer en de Topdog methodiek.
De bijeenkomsten 16 tot en met 20 bestaan uit praktijk, hiervoor gaan wij naar een losloopgebied.
Tijdens de praktijk bijeenkomsten leer je hondengedrag te observeren en te interpreteren, herkennen van spanningssignalen en een totaalbeeld te geven van een (voor jou) vreemde hond. De laatste praktijk bijeenkomsten staan in het teken van toets momenten.
De basisopleiding wordt afgesloten met een certificaatuitreiking.

Heb je interesse om de opleiding te volgen? Mail naar; info@cohond.nl. Je krijgt dan een inschrijfformulier toegezonden om je in te schrijven voor de opleiding. Meer informatie over de Topdog opleiding is te vinden op DE SITE van Mens & Hond Consultancy.

Klik HIER voor een kort fragment van de Topdog documentaire.

 

 

 

Back To Top