fbpx Skip to content

Tijdens de Topdog opleiding krijg je veel kynologische kennis over verschillende rassen. Dat is niet bij elke AAI (animal assisted interventions) opleiding het geval. Waarom wij er wel voor kiezen is simpel. Wij zijn, met de Topdog methodiek als basis, werkzaam in de jeugdhulpverlening, GGZ én psychiatrie waar wij veel klanten tegenkomen die ook een hond hebben of een hond willen. Dat is al een reden om bovengemiddeld veel van hondengedrag af te weten. Daarnaast kan je altijd tijdens je Topdog sessies met jouw eigen hond in aanwezigheid van je deelnemer een hond tegenkomen. Wij vinden het dan noodzakelijk dat je de situatie goed kan inschatten.

Wat wij vanuit CoHond ook bieden, naast de Topdog trainingen, zijn trajecten die helemaal op maat zijn gemaakt met een eigen hond. Dan doen wij bijvoorbeeld bij HVO Querido, een samenwerkende organisatie in Amsterdam. In het filmpje zie je een kort fragment van zo’n sessie. Vanwege de privacy gaan we niet gedetailleerd in op de persoonlijke situatie van de deelnemer maar zijn hond is zijn steun en toeverlaat. Het is een mooi, lief beestje maar ze is nog jong. Jasper begeleidt de deelnemer en zijn hond als team. Via de hond werkt Jasper er aan om bij de deelnemer zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten en emoties beter te reguleren. De hond is een fantastische laagdrempelige insteek voor ons om een stevig traject neer te zetten.
De afgelopen weken waren warm. Toch heeft een jonge hond de nodige uitdaging nodig om energie kwijt te kunnen en verveling tegen te gaan. Dat werd een mooi uitstapje naar het water om te leren zwemmen! Wij kunnen de deelnemer via zo’n uitstapje zelf leren hoe hij zijn hond goed kan lezen. Wanneer zij bijvoorbeeld hulp nodig heeft of juist even de ruimte om te kunnen gaan onderzoeken en ondervinden. Zonder de kynologische kennis vanuit de methodiek zou dit niet zo gedetailleerd kunnen tijdens onze begeleidingsmomenten.
Wil jij ook een stevige basis neerleggen om in de (jeugd)hulpverlening samen te gaan werken met jouw hond? Vraag vrijblijvend informatie aan via www.cohond.nl/topdogopleiding.

 

Back To Top