fbpx Skip to content

Dit is Tripple. Zo heet ze omdat ze 3 voetjes heeft. Mijn kinderen en ik noemen haar Trippel. Trippel is een hondje uit Portugal en woont nu een poosje bij ons. Hoewel zij niet perse bij ons is komen wonen om psychosociaal hulphond te worden lijkt ze daar wel erg geschikt voor. Ondanks haar aangeboren ‘beperking’. Of misschien wel dankzij?

Trippel is heel veerkrachtig. Ze is wat terughoudend in eerste instantie maar blijft open en nieuwsgierig. Niemand valt op het eerste gezicht op dat ze een voetje mist.

Trippel heeft zich afgelopen weekend verstapt tijdens het rennen in het park en daarbij heeft ze 2 middenvoetbeentjes gebroken. En dit is waarom ik zo graag met mijn honden werk in combinatie met (moeilijk opvoedbare / moeilijk lerende) jongeren. Ze accepteert het volledig en gaat door. Zoals dieren dat kunnen.

Trippel is een voorbeeld van veerkracht en doorzettingsvermogen. Iets wat sommige jongeren lastig vinden. Of hun ouders. Wij mensen hebben de neiging iets ‘zielig’ te vinden. Wat medeleven met zich meebrengt maar soms ook een jongere blokkeert om veerkracht te kunnen tonen.

Trippel zit de komende 2 maanden in de ziektewet en gaat eerst revalideren. Morris, Moos en Yindee staan voor je klaar.

 

 

Back To Top