fbpx Skip to content

Een minder kort lontje, sneller herstellen van irritatie, meer bij zichzelf blijven, laat zich minder snel afleiden, is meer ontspannen, minder boos, maakt minder bonje, denkt meer na, voelt zich relaxter met als gevolg dat hij meer positieve reacties krijgt van leeftijdsgenoten. Deze positieve punten kwamen vandaag naar voren tijdens een eindevaluatie die plaats vond bij de Rading Jeugd & Opvoedhulp. Komt dit allemaal door 12 sessies topdog training met psychosociaal Hulphond Yindee?

Gemiddeld zie ik deelnemers van mijn training zo’n 3 maanden. In die periode is er altijd wel iets veranderd in het leven van de jongere wat aanwijsbaar is en een reden kan zijn tot positieve verandering. Er is bijvoorbeeld een nieuwe hulpverlener in het gezin, de jongere is van school gewisseld of heeft een nieuw bijbaantje… Ondertussen weet ik wel beter 🙂 Elke keer weer mag ik getuigen zijn van mooie, bijzondere momenten. Elke training weer zie ik de jongeren genieten, groeien in zelfvertrouwen en moeilijke momenten overwinnen.

Deze week kon mijn geluk niet op. Een  kind van 7 die na de training van blijdschap de hand van zijn moeder vastpakte en honderduit begin te kletsen van trots. Een appje van een meisje van 15 om me te bedanken voor de fijne ochtend nadat ze met Morris heeft kennis gemaakt. En vandaag alle positieve veranderingen die besproken zijn tijdens de eindevaluatie.

De afgelopen jaren heb ik zo veel van dit soort mooie momenten mogen meemaken. Uit ervaring kan ik zeggen dat de training altijd wel iets positiefs teweeg brengt. De ene keer is het `te vangen’ en de andere keer is de training een aanzet tot verandering. Als een soort tandwiel dat draait en andere tandwielen in beweging brengt.

Zoals ik vandaag al zei tegen de moeder van mijn deelnemer; ik heb de mooiste baan van de hele wereld!

Back To Top