fbpx Skip to content

Hier zit ik dan, met mijn eigen opgeleide psychosociaal hulphonden om me heen, voor mijn eigen bedrijf een blog te schrijven voor mijn eigen website. Wie had dat ooit kunnen dromen?! Ik in elk geval niet….

Als mijn honden en ik jongeren ontmoeten is het niet omdat ze op dat moment zo lekker gaan. Vaak zijn er zoveel dingen in hun leven gebeurd dat  ze even het vertrouwen kwijt zijn in zichzelf, in volwassenen, in hulpverleners…. Hun dromen lijken dan verder weg dan ooit. De dromen die er misschien wat anders uit zien dan die van mij maar waar we hard voor moeten knokken. De jongeren willen net als ik hun dromen uit laten komen, hoe groot of hoe klein deze ook is.

Wat prijs ik mijzelf gelukkig dat mijn baan juist bestaat uit het motiveren van jongeren. Mijn hobby, wat mijn werk is geworden, helpt jongeren om weer doelen te stellen. Doelen om naar toe te werken en steeds een stap dichter bij hun dromen te komen. Hoe mijn psychosociaal hulphonden hierbij helpen? Door de TOPDOG training te volgen krijgen jongeren via de honden weer vertrouwen in mensen. En een hoop zelfvertrouwen. Jongeren leren duidelijker te communiceren en expressief te (durven) zijn in hun lichaamstaal waardoor anderen ze steeds sneller serieus nemen. Zonder dat de jongeren het door hebben zijn ze keihard aan het werk om steeds dichter bij hun dromen te komen. En ik spreek met recht uit ervaring.

Deze week zag ik afzonderlijk van elkaar bij twee oud deelnemers op Facebook dat ze de draad weer oppakken en terug gaan naar school om een opleiding te volgen. Super knap!!

Wat heb ik toch een droombaan dat mijn honden en ik een beetje mee kunnen helpen om jongeren dichter bij hun dromen te laten komen!

Back To Top