fbpx Skip to content

Gewoon een inkijkje in een doorsnee werkweek bij CoHond. Een fantastische week weer waar we genoten hebben van alle mooie momenten tussen mensen & honden.

We hebben afgelopen week twee trainingen met psychosociaal hulphond Trippel gehad. Een kennismaking met een fantastische jonge dame van 16 die vast loopt in sociale contacten en een coach traject met een jongen van 12 die niet meer naar school durft. Met Trippel heeft hij het gedurfd om de straat op te gaan en mee te gaan met de auto. Hoe knap!?

Yindee heeft getraind met een jongen van 12 die ADHD heeft en door het samenwerken met Yindee veel meer tot rust komt.

We hebben in samenwerking met Topdog trainingen Nederland de in company opleiding weer gegeven bij Levvel, een grote jeugdzorgorganisatie. Rob Mos en ik leiden daar een aantal medewerkers op om Topdog trainingen te gaan geven samen met hun eigen hond. Ook zij kunnen dan na de opleiding, binnen hun eigen organisatie, psychosociale ondersteuning bieden aan jongeren op basis van de Topdog methodiek.

Vrijdag sloten we in Nederweert het basis gedeelte van de Topdog opleiding af met het testen van 7 honden op hun gedrag en stabiliteit. Alle honden zijn geslaagd als psychosociaal hulphond en staan te trappelen om met hun `collega’s’ de coaching te starten. Na dat onderdeel kunnen ook zij zich officieel Topdog trainers noemen.

Tot slot stond er vrijdagavond in Alphen aan den Rijn de eerste praktijktoets op het programma. Wat was dat genieten van de kwaliteit van de hond én de dame die helemaal vanuit België naar Alphen aan den Rijn komt voor deze opleiding.

Als je met mensen en dieren werkt is je baan altijd dynamisch. Heerlijk!

Back To Top