fbpx Skip to content

Visite

Iedereen die een hond in huis heeft kent het wel. De bel gaat en je hebt een paar tellen de tijd om te bedenken hoe je je visite binnen wil laten komen. Wil je graag rust? Dan is het misschien handig dat je hond even op zijn plek ligt. Dat is iets dat je heel simpel kan aanleren aan je hond. Zeker voor honden die wat angstig of onzeker zijn is het fijn om `niks te hoeven’ met jouw bezoek. Het kost alleen even tijd om dit aan te wennen. Maar als de bel gaat ben je automatisch geneigd om je schuldig te voelen ten opzichte van de mensen die voor de deur staan. Dus…. je training loopt al direct gevaar.

Om de visite niet te lang te laten wachten doe je toch snel maar de deur open. Ondertussen heb je je oog niet meer op je hond en die staat al in de gang te wachten. Je mompelt nog tegen je hond dat hij laag moet blijven en ondertussen verexcuseer je je tegen je visite dat ze even moesten wachten.

Daar gaat je training….

Springt je hond graag tegen de visite aan? Dan heb je kans dat het bezoek toch net een reactie geeft waardoor springen echt een hobby gaat worden van je hond. Blaft je hond als de bel gaat? Dan durft visite soms niet een binnen te komen. De kans bestaat dat je, ondertussen dat je de deur open doet, je hond aan zijn halsband vastpakt om de visite ruimte te geven binnen te komen. En dat verergert vaak juist net zijn gedrag.

Kortom, het zou handig zijn als je zonder schuldgevoel even de tijd hebt om je hond te trainen en dat je visite je helpt als ze binnen komen.

Daarom hebben we een bordje gemaakt waar op staat geschreven hoe je visite je kan helpen. Op een `hond vriendelijke’ manier kan je visite de hond gerust stellen en leert de hond dat je bezoek geen gevaar is, dat ze niet ongewenst zijn en dat je hond je ook niet hoeft te helpen om jullie territorium te verdedigen.

Kijk hier voor ons `welkomstbordje’. Als je deze aan je gevel of voordeur hebt hangen geef je je viste (en de postbezorgers) al bij het betreden van jullie erf aan dat het even kan duren voor dat je open doet. En vooral wat zij kunnen doen om je te helpen om je hond snel gerust te stellen.

 

Back To Top